Här är årets kockar:

Anna Broms, Stockholm

Internationellt erkänd krögare med mycket skinn på näsan som med framgång startat upp och drivit restauranger i franska alperna, London och Spanien bland annat. Idag driver hon den hyllade restaurangen Broms på Östermalm i Stockholm.

Norbert Lang, Stockholm

Prisad legendar med extra kärlek för tryffel och sparris som började sin karriär i Stockholm på 60-talet. Tillsammans med sin yrkespartner Paul startade han på 80-talet ”Paul och Norbert” på Strandvägen som under nästan tre decennier tillhörde en av Sveriges populäraste finkrogar.

Jocke Almqvist, Stockholm

Omtalad rebell i restaurangbranschen och en av grundarna till Punk Royale. Restaurangen som med en unik mix av respektlöshet för den traditionella restaurangupplevelsen och mat i absolut toppklass tog Stockholm med storm när det öppnade för några år sedan.

Sofia B Olsson, Göteborg

Nytänkande kökschef med hållbarhet i fokus och mångårig karriär på såväl Göteborgs toppkrogar som vegetariska restauranger. Driver den banbrytande Japaninfluerade fiskrestaurangen vRÅ som hon var med och öppnade 2012. 

Erik Fröderberg, Stockholm.

Karismatisk tv-kock som bjudit på sin matkunskap och charm tv-programmen Förkväll, Här är ditt kylskåp och Sommarpratarna. Karriären inleddes som 16-åring och sedan dess har han bland annat jobbat på Operakällaren, Ulla Winbladh samt drivit flera egna restauranger i Stockholm.

Linnéa Liljedahl, Örnsköldsvik

Norrländsk krögare som inledde sin karriär hos Norbert Lang på hans restaurang. Nu ser hon fram emot att återse och tävla mot sin mentor i Kockarnas kamp. Sedan sex år tillbaka driver hon och hennes sambo krogen ”Linnea & Peter’ i Örnsköldsvik, som bland annat hyllats i White Guide.

Thomas Sjögren, Smögen

Matbegåvning som vann Årets kock 2015 som 23-åring och är den näst yngsta vinnaren i tävlingens historia. Med erfarenhet från Guide Michelin-stjärnade Thörnströms Kök, Swedish Taste och 28+ driver han idag finkrogen Skäret utanför Smögen.

Marco Baudone, Stockholm.

Branschens älskling med erfarenhet från prestigefyllda restauranger i Sverige och övriga Europa där han exempelvis har arbetat med Gordon Ramsay och Guy Savoy. Idag driver han restaurang Mama på Södermalm och på Kungsgatan i Stockholm.