TV4:s nya satsning Kockarnas kamp leds av Pär Lernström och tittarna får följa med på en nervig och underhållande resa där bara en kock kan stå som vinnare.
- Det ska bli grymt spännande att få vara med när dessa gastronomiska genier gör upp, säger Pär Lernström.

Till vardags är deras arena några av Sveriges bästa krogar. Nu ska några av Sveriges mest meriterade kockar tävla mot varandra på bästa sändningstid i TV4 där deras färdigheter i köket testas.
- Det är fantastiskt roligt att kunna presentera ett helt nytt svenskt programformat för våra tittare. Jag tror och hoppas att de kommer att sitta på nålar när de här giganterna drabbar samman men också fascineras av deras skicklighet och underhållas av anekdoterna från livet i ett restaurangkök, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Tävlingarna kommer testa egenskaper som snabbhet, precision, stresstålighet, kreativitet och analytisk förmåga. Vid sidan av tävlingarna får tittarna varje vecka också lära känna kockarna närmare. De kommer att bjuda på berättelser från sina framgångsrika karriärer och men också visa upp matlagning på högsta nivå. Varje vecka slås en av kockarna ut till dess att en kock står som vinnare.

Pär Lernström är programledare för Kockarnas kamp.
- Jag ser väldigt mycket fram emot Kockarnas kamp eftersom jag alltid fascinerats av kockyrket. Det ska dels bli roligt att se Sveriges mest namnkunniga kockar kämpa mot varandra men också få lära känna personerna bakom namnen, innanför kockrocken så att säga, säger Pär Lernström.

Kockarna som tävlar är:
Leif Mannerström
, Stefano Catenacci, Malin Söderström, Paul Svensson, Christian Hellberg, Carina Brydling, Tommy Myllymäki och Stefan Karlsson.