Varje morgon

Köket

Måndag till söndag kliver Sveriges främsta kockar och konditorer in i Köket och bjuder på mat och bak som gör livet lite godare.

Kökets middag: Räkor i grön curry med ris

Jennie Walldén visar hur du gör din egen smakrika gröna currypaste. Den får otroligt mycket smak och är väldigt lätt att göra om du har en mixer. Här används den i en snabblagad gryta med kokosmjölk och räkor. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets baktips: Roys jordnötsbiskvier

Roy Fares visar hur du gör magiskt goda biskiver med mjölkchokladsmörkräm, jordnötter och dulce de leche. Du bara måste prova att baka dessa. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Jerk chicken med kokosris

Jennie Walldén bjuder på smakrika och saftiga kycklingklubbor som rostas i ugnen och serveras med ett krämigt kokosris med bönor. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Italiensk kikärtsgryta med ris

Isabella Morrone lagar ceci e riso - en dold klassiker från det italienska köket som måste provas. Krämig gryta med kikärtor, ris, parmesan och massor av goda grönsaker. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Raggmunk med äppelkompott och lingon

Catarina König lagar klassiska raggmunkar.Förutom tillbehör som stekt fläsk och rårörda lingon bjuder Catarina även på en äppelkompott till raggmunkarna. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets baktips: Vinterchokladbollar

Camilla Hamids lyxiga chokladbollar - smält choklad i smeten gör att de blir lite som en blandning av chokladtryffel och klassisk chokladboll. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Svamptaco med ostig majsgratäng

Siri Barje lagar veggietaco på nytt sätt och fyller mjuka tortillabröd med kryddstekt svamp och en underbart krämig majsstuvning med ost. Recepet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Gräddig kycklinggryta med örter

Isabella Morrone lagar en krämig kycklinggryta med italienska smaker och få ingredienser. Toppar gör hon med stekt parmaskinka för krisp och sälta. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Zeinas moussaka

Zeina Mourtadas recept på moussaka. Istället för att försteka auberginen i stekpanna låter Zeina den tillagas smidigt på plåt i ugnen. Därefter varvas den med köttfärssås och bechamelsås. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Stekt sej med romsås och dillgurka

Tareq Taylors recept på rågmjölspanerad och perfekt stekt sej. Till det bjuder han en kall romsås och en hyvlad gurksallad med dill och krasse. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Spaghetti pangrattato

Siri Barje lagar en blixtsnabb och prisvärd pastarätt med få ingredienser. Pangrattato är krispigt steka brödsmulor, de ger både smak och konsistens till den här enkla rätten. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Risotto med svamp och mascarpone

Tina Nordström visar hur du gör en perfekt risotto med blandad svamp, vitt vin och parmesanost. På slutet låter hon en klick mascarpone få smälta ut i risotton - det gör den extra god och krämig. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets baktips: S’mores brownies

Roy Fares chokladchockar med en brownie extra allt - han toppar den med mörk chokladtryffel, kexsmulor, flingsalt och en italiensk maräng. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Fisksoppa med tomat och dill

Zeina Mourtada bjuder på en lättlagad fisksoppa med grönsaker, körsbärstomater på burk, apelsin och timjan. Precis före severing tillsätts rikligt med räkor och dill. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Sötpotatisnudlar i het buljong

Jennie Walldén lagar en mustig och enkel rätt med glutenfria nudlar gjorda på sötpotatis i svampbuljong. Toppa med krispiga grönsaker, shiitake, ägg och tofu stekt i soja och sesam. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets baktips: Chokladcheesecake med kola och nötter

Camilla Hamid visar hur du gör en bakad chokladcheesecake på en botten av ballerinakakor toppad med kolasås och saltkaramelliserade hasselnötter. Lyxigt god cheesecake som räcker hela helgen. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Pasta med sardeller och broccoli

Isabella Morrone lagar en pastarätt på bara fem ingredienser, men med massor av smak! Perfekt att laga när middagen ska gå extra snabbt. ​Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Tareqs snabba sjömansbiff

Tareq Taylors variant på sjömansbiff kallas också dansk sjömansbiff. Den går betydligt snabbare att laga än den klassiska, men utan att göra avkall på alla goda smaker som hör rätten till. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Ravioli med ricotta och spenat

Isabella Morrone visr hur du gör hemgjord fylld ravioli med smak av ricotta och spenat. Precis före servering vänds de runt i en smörsås med färsk salvia och toppas rikligt med nyriven parmesan. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Vegobullar med gräddsås, mos och lingon

Zeina Mourtada lagar mångas favoriträtt i vegansk version. Köttfärs byts mot svarta bönor och gräddsåsen görs på havregrädde. Bjud med fluffigt potatismos och rårörda lingon. Receptet hittar du hos köket.se

Kökets middag: Kyckling paillard

Paillard betyder tunt skuret kött och här är Tareq Taylors variant på denna franska klassiker. Tunt skivad kyckling får smak av örter, vitlök och citron och serveras med en ljummen sallad och smörig skysås. Receptet hittar du hos köket.se