I vår kommer den svenska versionen av The office - Kontoret. Mycket i den Kontoret känns igen från förlagan, särskilt de dråpliga ögonblicken, den starka igenkänningen och den dokumentära känslan.

Även den socialt osmidiga chefen, som är mer intresserad av att få till den perfekta onelinern än att ta hand om sin personal, är bekant för tittarna fast från en helt annan serie
- Solsidans Ove Sundberg är Kontorets chef. I de andra rollerna syns Björn Gustafsson, Kim Sulocki och Sissela Benn.

- Det ska bli fantastiskt roligt att klampa in på Oves kontor och se hur hans jobbvardag ser ut, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

- Det känns bra att bidra med någonting eget, det vill säga Ove, när man ska jobba med ett redan beprövat material som The office. Så att det inte bara blir en efterapning. Dessutom är det kul att få vara med i Sveriges, om inte världens, första kombinerade re-make och spin-offserie. En spin-make. Eller re-off, säger Henrik Dorsin.

På Svensk kontorshygien AB arbetar även Viking som spelas av Björn Gustafsson. Han är den stela chefsassistenten som efter år i Hemvärnet utvecklat en skrämmande respekt för disciplin och hierarkier. På Kontoret får tittarna också möta den underpresterande Erik, spelad av Kim Sulocki, som trots att han är smart och slagfärdig aldrig vågar byta jobb, utan tycks ödesbestämd till meningslösa bråk med Viking. Här arbetar också Sissela Benns karaktär Terese. Hon är receptionisten som, liksom Erik, drömmer om ett annat liv. Kanske med Erik.

- Jag är oerhört stolt över att vi knutit en sådan här fantastisk uppställning skådespelare till Kontoret. Det är en spännande mix av ett välkänt format, en drömensemble och en folkkär karaktär i Ove Sundberg. Inspelningarna kommer att bli väldigt roliga att följa, säger Fredrik Arefalk.