Krimkvarten med Hasse Aro

Nyhetsmorgons kriminalexpert Hasse Aro kommenterar aktuella kriminalfall varje onsdag cirka 07:45.

Nyhetsmorgons kriminalexpert Hasse Aro kommenterar aktuella kriminalfall varje onsdag cirka 07:45.

Rekordmånga fall av dödligt våld i fjol

Brås nya siffror som visar att antalet fall av dödligt våld här i landet var rekordmånga under förra året? Hasse Aro, berättar att skillnaden i statistiken är att fler personer dödats samtidigt under förra året. Det kan vara gängrelaterat, tror Aro.

Inbrottstjuv tros ligga bakom mord och mordförsök

Ett mord och ett mordförsök i Göteborg, har väckt polisens misstankar om att det kan röra sig om en och samma gärningsman som ligger bakom en - inbrottstjuv. Det bekräftar Ulla Brehm, presstalesperson Polisen region Väst som säger att detta är en arbetshypotes vi jobbar efter just nu och ber att allmänheten hör av sig med tips.

Kevinfallet: "Oklarare än någonsin"

För Kevins föräldrar är frågetecknet kring kring Kevins död större än någonsin. Detta sedan de båda bröderna nu avskrivits från fallet efter 20 år som misstänkta, säger Hasse Aro i Krimkvarten.

Advokat misstänkt ha smugglat knarkkarta

Stefan Wahlberg, chefredaktör Dagens Juridik berättar hur en advokat får agera med sin klient. Detta efter att en före detta Malmöadvokat om anklagas för att ha smugglat ut en knarkkarta från häktet i Malmö åtalas för medhjälp till narkotikabrott.

Hasse Aro om Solna-domen: "Jag har aldrig läst något liknande"

Mårten Schultz, professor civilrätt och Hasse Aro häpnar över hur domen skrevs när nämndemännen Hasan Fransson och Ebtisam Aldebe som låg bakom den uppmärksammade domen i Solna tingsrätt, där en man friades från hustrumisshandel. Det är en fullständigt undermåligt skriven dom, säger Schultz.

Kvinnomord i Långshyttan - igen

Man åtalad för mord i Långshyttan. Den typen av mord vi sett allt för mycket av, säger Hasse Aro. Och just Långshyttan är en ort vi hört talas om tidigare. Förra året mördade ett kompisgäng en kvinna i en bil.

Lex-Lottagruppen: 19 kvinnor har mördats på liknande sätt som Lotta Rudholm

Sista dagen på Tove-rättegången. Hasse Aro förbryllas över att polisen inte lärt sig något sedan "Lotta-mordet". 19 KVINNOR HAR MÖRDATS under liknande förhållanden sen Lotta Rudholm mördades. Lex-Lottagruppen berättar om vilka förändringar som krävs för att komma tillrätta med kvinnomördandet.

Hasse Aro: "Jag finner inte ord - Det här är så osannolikt"

De så kallade pedofilbröderna har begått hundratals grova våldtäkter mot barn. ett av barnen har våldtagits vid "i vart fall 450 tillfällen", ett annat barn har våldtagits vid 100 tillfällen. Bröderna döms till fängelse. Den yngre av bröderna döms till 12 års fängelse och den äldre till 14 års fängelse. Att detta kunnat ske i åratal får Hasse Aro att reagera starkt. "Jag har aldrig hört talats om liknande.

I Stockholm och Malmö skjuts det mer än någonsin

Färsk statistik visar på att antalet skjutningar i storstäderna ökat i både Malmö och Stockholm. Men i Göteborg har trenden äntligen vänt och polisen tror på en bestående positiv utveckling i området, berättar Klaes Friberg chef polisen region väst för Hasse Aro i Krimkvarten.