BBC kan polisutredas efter Diana-intervjun

Brittisk polis ska nu undersöka om en utredning bör inledas av BBC:s uppmärksammade intervju med prinsessan Diana 1995. En oberoende utredning som presenterades under torsdagen slog fast att reportern använt sig av lögner och förfalskade dokument.

Kungen fyller 75 år - här är hans viktigaste stunder hittills

Kung Carl den 16:de Gustaf fyller 75 år i dag. Ebba Kleeberg von Sydow, hovexpert, och Claes-Johan Larsson, expertkommentator på kungligt, går igenom betydande ögonblick i hans liv och pratar om vilken roll kungahuset har i Sverige nu. Hur ser förtroendet ut för dem i dag?

Här är kungens liv i löpsedlar – ”Enda pussbilden”

Idag fyller kung Carl den 16:de Gustaf 75 år, och han har firats ordentligt i dag trots att firandet sett annorlunda ut med tanke på pandemin. Anders Nyberg, som driver kontot Historiska löpsedlar på Instagram, visar några klassiska löpsedlar ur kungens liv. En pussbild fick en tidning att sälja rekordmånga tidningar!

Här får kungen gåva från riksdagen på 75-årsdagen

Kung Carl XVI Gustaf uppvaktades på bemärkelsedagen av bland andra statsminister Stefan Löfven (S) och riksdagens förste vice talman Åsa Lindestam (S), som fick äran att hoppa in eftersom talman Andreas Norlén (M) är förkyld. Se överlämnandet av gåvan här och vi ber om ursäkt för det dåliga ljudet.

Kungen fyller 75 år – suttit längst i Sveriges historia

Valborgsmässoafton innebär förstås inte bara majbrasor och infirande av våren. Det är ju även ingen mindre än kungens födelsedag. Idag blir Hans Majestät härliga 75 år och faktum är att han suttit på tronen längst i Sveriges historia. Hör hovreportern Sara Ericsson berätta mer om Carl XVI Gustafs liv med kronan.

Hovreportern: Så annorlunda firar kungen sin 75-årsdag

I dag fyller Kungen 75 år! Carl XVI Gustaf som kröntes till kung endast 27 år gammal och som suttit längst på tronen i svensk historia. Årets firande präglas förstås på många plan av pandemin. Hovreportern Sara Ericsson berättar hur planerna ser ut att bli mot kvällen.

Kungen fyller 75 år – gör poddebut: ”Han öppnar upp sig”

Med anledning av sin 75-årsdag har Kung Carl XVI Gustaf valt att bli intervjuad i podd-format för första gången. I podden ”Värvet” intervjuas han av journalisten Kristoffer Triumf och pratar bland annat om sin relation med Prins Carl Philip och vad han gör för att slappna av. Vi pratar med Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning.

”Kan bana väg för att fler kungligheter gästar”

Podd-veteranen Kristoffer Triumf har lyckats få en svårbokad gäst till sitt program. Det är första gången någonsin kung Carl XVI Gustaf deltar i en podcast-intervju. ”Ett bra och modernt sätt för kungahuset att närma sig folket.” säger hovexpert Sara Ericsson.

Kungen i historisk podcast-intervju

Kristoffer Triumf har lyckats få till en historisk intervju med Kungen. Det blev ett mycket brett och generöst samtal under närmare en och en halv timme. Hovexperten Sara Ericsson tror att det kan öppna upp för fler intervjuer.

”Drottning Elizabeth II firar 95-årsdagen ute med två nya corgi-valpar”

Världens äldsta monark, drottning Elizabeth, firade sin 95 årsdag för första gången på 73 år utan maken prins Philip, som begravdes för fyra dagar sedan.
Petra Nordlund McGahan rapporterar om hur Drottningen firat sin dag direkt från London och helt ensam blev hon ändå inte.
Claes-Johan Larsson, expertkommentator berättar hur vi är vana att se Drottningens firande och om stämningen inom familjen.

Känslosamma britter sörjer prins Philip – så blir begravningen

Storbritannien har sörjt under helgen efter beskedet om att prins Philip avled i fredags. På lördag ska prins Philip begravas och då endast med 30 personer i den närmaste kretsen, varav en är prins Harry som lämnade sitt hem i Kalifornien och flög till Storbritannien i helgen.

Nya kravaller på Nordirland trots prins Philips bortgång

I det brittiska samväldet hedras under lördagen bortgångne prins Philip på många platser. Klockan 12 kommer 41 salutskott att avfyras i London, Edinburgh, Sydney, Gibraltar och en rad andra städer.
Men ceremonierna i Belfast överskuggas av dom våldsamheter som inatt pågick för åttonde dygnet i rad.

Londonbon: "Han var en fantastisk man"

Den brittiske Prins Philip har avlidit. Storbritanniens drottning Elizabeth II:s make dog, 99 år gammal. Nu sörjer britterna den bortgångne.
-Han var lysande och en fantastik man, säger Londonbon Alice Tharme.

Prins Philip död – blev 99 år: ”Har levt ett fantastiskt liv”

Det brittiska kungahuset är i sorg efter att Drottning Elizabeths make, prins Philip avlidit i dag, 99 år gammal. Franska Le Figaro skriver att Prins Philip berörde en hel nation. Italienska La Repubblica skriver: "Drottningens diskreta skugga, men att han vågade säga emot". Och tyska Bild skriver: "Med sin charm och skicklighet vann han folkets kärlek". Claes-Johan Larsson, expert på det brittiska kungahuset, berättar vad prins Philip har betytt för den brittiska monarkin.

Här möter TV4Nyheterna Prins Philip på hans besök till Sverige

Storbritanniens drottning Elizabeth II:s make prins Philip har avlidit. Han var nära att fylla 100 år men drottningens älskade make gick bort 99 år gammal. För att återuppleva gamla minnen har TV4 grävt fram ett inslag från 30 juli 1996 med reporter Ralf Nygård som visar när den bortgångne prinsen var på besök i Sverige för att dela ut ett WWF-pris till samefamiljen Utsi.

Se prinsens Sverigebesök i klippet ovan.

Så var prins Philips liv i skuggan av drottning Elizabeth

Allt sedan drottning Elizabeth blev Storbritanniens monark1953 har prins Philip fått gå några steg bakom hustrun. Som prinsgemål blev han dömd att för evigt spela andrafiolen. Men bland den breda allmänheten uppfattades han som en man som försökte göra en dygd av nödvändigheten.

Storbritanniens prins Philip har avlidit – blev 99 år

Storbritanniens drottning Elizabeth II:s make prins Philip har avlidit, enligt Buckingham Palace.

"Det är med djup sorg som hennes majestät drottningen tillkännager att hennes älskade make är död", skriver brittiska hovet på sin hemsida.

Philip lades in på King Edward VII's Hospital den 16 februari. Han flyttades senare till ett annat sjukhus i London för att genomgå hjärtkirurgi.

Prins Philip blev 99 år gammal.

Piers Morgans första intervju efter kritiken

Det har stormat en del kring den brittiske programledaren Piers Morgan sedan han rusat ut ur Good Morning Britains studio. Detta efter att han blivit kritiserad för sitt hårda angrepp mot Meghan Markle och Prins Harry. Piers Morgan fick lämna morgonshowen och han har nu gett sin första intervju med Tucker Carlson i amerikanska Fox News. Tomas Kvarnkullen är på plats i New York.

Nyfödde prins Julians möjliga gudföräldrar

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias son som föddes i fredags har nu tilldelats sina namn och även hertigdömet Halland. Claes-Johan Larsson, kommentator, berättar om var barnet hamnar i kungafamiljens tronföljd och om eventuella gudföräldrar.

Hovexperten om prinsnamnet: ”Lite förvånad”

Kungen har idag vid en digital konselj avslöjat namnet på prins Carl Philips och prinsessan Sofias son som föddes den 26 mars. Han kommer att heta prins Julian Herbert Folke och blir hertig av Halland. Prinsparets trejde son är på sjunde plats i tronföljden.

Tillökning i kungafamiljen

Kungafamiljen har fått tillökning. Det är Prins Carl-Philip och Sofia som fått en son. Pojken som föddes på Danderyds sjukhus under fredagen väger 3 220 gram och är 49 centimeter lång. Det är deras tredje son och enligt hovet mår både mor och barn bra.