Nya kravaller på Nordirland trots prins Philips bortgång

I det brittiska samväldet hedras under lördagen bortgångne prins Philip på många platser. Klockan 12 kommer 41 salutskott att avfyras i London, Edinburgh, Sydney, Gibraltar och en rad andra städer.
Men ceremonierna i Belfast överskuggas av dom våldsamheter som inatt pågick för åttonde dygnet i rad.

Londonbon: "Han var en fantastisk man"

Den brittiske Prins Philip har avlidit. Storbritanniens drottning Elizabeth II:s make dog, 99 år gammal. Nu sörjer britterna den bortgångne.
-Han var lysande och en fantastik man, säger Londonbon Alice Tharme.

Prins Philip död – blev 99 år: ”Har levt ett fantastiskt liv”

Det brittiska kungahuset är i sorg efter att Drottning Elizabeths make, prins Philip avlidit i dag, 99 år gammal. Franska Le Figaro skriver att Prins Philip berörde en hel nation. Italienska La Repubblica skriver: "Drottningens diskreta skugga, men att han vågade säga emot". Och tyska Bild skriver: "Med sin charm och skicklighet vann han folkets kärlek". Claes-Johan Larsson, expert på det brittiska kungahuset, berättar vad prins Philip har betytt för den brittiska monarkin.

Här möter TV4Nyheterna Prins Philip på hans besök till Sverige

Storbritanniens drottning Elizabeth II:s make prins Philip har avlidit. Han var nära att fylla 100 år men drottningens älskade make gick bort 99 år gammal. För att återuppleva gamla minnen har TV4 grävt fram ett inslag från 30 juli 1996 med reporter Ralf Nygård som visar när den bortgångne prinsen var på besök i Sverige för att dela ut ett WWF-pris till samefamiljen Utsi.

Se prinsens Sverigebesök i klippet ovan.

Så var prins Philips liv i skuggan av drottning Elizabeth

Allt sedan drottning Elizabeth blev Storbritanniens monark1953 har prins Philip fått gå några steg bakom hustrun. Som prinsgemål blev han dömd att för evigt spela andrafiolen. Men bland den breda allmänheten uppfattades han som en man som försökte göra en dygd av nödvändigheten.

Storbritanniens prins Philip har avlidit – blev 99 år

Storbritanniens drottning Elizabeth II:s make prins Philip har avlidit, enligt Buckingham Palace.

"Det är med djup sorg som hennes majestät drottningen tillkännager att hennes älskade make är död", skriver brittiska hovet på sin hemsida.

Philip lades in på King Edward VII's Hospital den 16 februari. Han flyttades senare till ett annat sjukhus i London för att genomgå hjärtkirurgi.

Prins Philip blev 99 år gammal.

Piers Morgans första intervju efter kritiken

Det har stormat en del kring den brittiske programledaren Piers Morgan sedan han rusat ut ur Good Morning Britains studio. Detta efter att han blivit kritiserad för sitt hårda angrepp mot Meghan Markle och Prins Harry. Piers Morgan fick lämna morgonshowen och han har nu gett sin första intervju med Tucker Carlson i amerikanska Fox News. Tomas Kvarnkullen är på plats i New York.

Nyfödde prins Julians möjliga gudföräldrar

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias son som föddes i fredags har nu tilldelats sina namn och även hertigdömet Halland. Claes-Johan Larsson, kommentator, berättar om var barnet hamnar i kungafamiljens tronföljd och om eventuella gudföräldrar.

Hovexperten om prinsnamnet: ”Lite förvånad”

Kungen har idag vid en digital konselj avslöjat namnet på prins Carl Philips och prinsessan Sofias son som föddes den 26 mars. Han kommer att heta prins Julian Herbert Folke och blir hertig av Halland. Prinsparets trejde son är på sjunde plats i tronföljden.

Tillökning i kungafamiljen

Kungafamiljen har fått tillökning. Det är Prins Carl-Philip och Sofia som fått en son. Pojken som föddes på Danderyds sjukhus under fredagen väger 3 220 gram och är 49 centimeter lång. Det är deras tredje son och enligt hovet mår både mor och barn bra.

Gudstjänst för coronaoffren - Carl Philip ”Vi ber för alla som tröstar, helar och läker”

För ett år sedan drabbades Sverige av det första coronarelaterade dödsfallet. Idag hölls det en gudstjänst i Drottningholms slottskyrka för att hedra alla offer som gått bort under den rådande pandemin. Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, prins Carl Philip och prinsessan Sofia fanns alla på plats men både kronprinsessan Victoria och prins Daniel saknades då de båda testat positivt för covid-19.

Victoria och Daniel smittade med coronaviruset

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel testade sig i går för covid- 19, sedan kronprinsessan fått lättare förkylningssymtom.

I dag kom testresultatet som visade att båda har smittats med viruset.

Kronprinsessparet har fått covid-19

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har smittats av covid-19. De har testats positivt och satt sig själva och sina barn i karantän, enligt ett pressmeddelande från hovet.
De två uppges visa upp enklare symptom, men må bra. Kungafamiljens livmedikus har inlett en smittspårning.

Meghan Markle: Jag ville inte leva längre

Inatt amerikansk tid sändes den omtalade tv-intervjun med prinsparet. Meghan Markle säger i intervjun att hon känt sig djupt ensam i Buckingham Palace och att hon haft självmordstankar.

Meghan Markle i tv-intervju: Sonen Archies hudfärg oroade kungahuset

Oprah Winfreys intervju med brittiske prins Harry och Meghan Markle, som redan fått stor internationell uppmärksamhet, sändes i TV i USA inatt.

En av anledningarna till att paret lämnade Storbritannien och det brittiska kungahuset var rasistiska kommentarer både om Meghan Markle och hennes då ofödda barn.

Oprah-intervjun med Harry och Meghan skakar brittiska kungahuset

Rubrikerna har varit många den senaste tiden rörande Harry och Meghan och det brittiska kungahuset. Det hela rör en intervju som är planerad att sändas på söndag med dem och Oprah Winfrey, där de ska berätta varför de lämnade det brittiska kungahuset. Kungahuset har velat flytta på intervjun, då prins Philip ligger på sjukhus och intervjun sänds samma dag som drottningen håller ett tal för att fira det som kallas Commonwealth Day.

Vi får en djupare analys av Petra Nordlund McGahan som är med direkt från London.

”Ett ganska stort och oväntat steg” – Harry och Meghan talar ut i Oprah-intervjun

Den 8 januari 2020 meddelade paret på sin officiella Instagramsida att de skulle kliva tillbaka från sina kungliga uppdrag. Det här ledde till en enorm mediebevakning och hela härvan fick i brittisk press namnet ”Megxit”. Nu ska paret i en intervju med Oprah Winfrey berätta mer om varför de lämnade det brittiska kungahuset. Hovreportern Ebba Kleberg von Sydow medverkar.