Kungahusets sympatier till svenska folket i pandemin

Även kungafamiljen har påverkats under pandemin och TV4s programledare Rania Shemoun Olsson har fått följa familjen under hela året. Mycket har präglats av pandemin men det har även funnits ljusare stunder, där vi får ta del av ett tävlingsinriktat prinspar.

Så har kungafamiljens år sett ut under pandemin!

Det har varit ett annorlunda år för alla - så även för Kungafamiljen. TV4:s programledare Rania Shemoun Olsson har följt familjen över hela året och ikväll sänds hela programmet på TV4 och TV4 Play.

”Tror inte kungen förstod magnituden av det han sa”

I SVT-programmet ”Året med kungafamiljen” uttalar sig kung Carl Gustaf kritiskt mot den svenska coronastrategin och säger bland annat att ”Sverige har misslyckats”.
Johan T Lindwall, chefredaktör Svensk Damtidning: ”Anmärkningsvärt på det sätt att han uttalar som Statschef för Sverige. Kungen är bara mänsklig. Det handlar om ren frustration”.

Norsk prinsessa hyllas över hela världen

Prinsessan Märtha Louises och Ari Behns äldsta dotter Maud Angelica, 17, har tilldelats en utmärkelse som Årets modigaste kvinna i Norge efter sitt engagemang mot psykisk ohälsa, berättar Nöjesjournalisten Malin Collin.

Tillskott i kungafamiljen: Prinsparet väntar barn

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia ska få ett tredje barn. Det blir en syster eller bror till prins Alexander och prins Gabriel. Nedkomsten väntas till mars eller april.

”Ovanligt att drottningen öppnar upp sig så här mycket”

Drottning Silvias bror Walther Sommerlath avled i oktober 2020. Nu berättar drottningen att brodern led av alzheimers sjukdom. Det är ovanligt att drottningen öppnar upp sig så här mycket, säger Rania Shemoun Olsson som intervjuade drottning Silvia till programmet Kungahuset 2020 som sänds i TV4 på juldagen.

Drottning Silvia berättar för första gången om sin brors sjukdom: ”Han dog i Alzheimer”

Drottning Silvias bror Walther Sommerlath avled avled i oktober 2020 efter en tids sjukdom. Nu berättar drottning Silvia för första gången att hennes bror led av Alzheimers sjukdom. Samma sjukdom som drottnings Silvia också drabbades av. I en intervju med TV4:s Raina Shemoun Olsson berättar drottning Silvia öppenhjärtigt om den sista tiden med brodern.

Hela intervjun med drottning Silvia kan ses i programmet Kungahuset 2020, som kommer sändas på TV4 den 25 december kl. 20.00.

”Prins Charles och Camilla har en hatstorm emot sig”

Det är mer än 30 år sedan prins Charles och Camilla Parker-Bowles inledde sin relation, men nu väcks vreden mot paret igen. ”Kan vi inte få låta de här 70-plusarna vara i fred nu?”, säger Malin Collin.

Kungaparet har testat negativt

Igår kom beskedet att prins Carl-Philip och prinsessan Sofia smittats av covid-19. Nu har svaret på testerna för övriga i kungafamiljen kommit.

Hovexperten om negativa smittobeskedet

Sedan tidigare är känt att prinsparet smittats av covid-19. Under torsdagen meddelade hovet att kungaparet och kronprinsessparet testats negativt för coronaviruset.

Hovet om coronasmittan i kungafamiljen

Under torsdagen konstaterades att ingen ytterligare i kungafamiljen har smittats av covid-19. Det smittade prinsparet är satta i hemkarantän med sina barn.

Coronasmitta i kungafamiljen: "Otroligt onödig risk de utsatte sig för"

Carl Philip och prinsessan Sofia har testat positivt för covid-19 efter att ha blivit smittade på Silvias brors begravning i fredags. Kungaparet och kronprinsessparet har testat negativt – men Johan T Lindwall, chefredaktör Svensk Damtidning, anser att kungafamiljen utsatte sig för en onödig risk.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har testat positivt för corona

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har testat positivt för coronaviruset.
Kungaparet och kronprinsessparet ingår i smittspårningen och kommer att testas i dag.
– Familjemedlemmarna träffades i fredags då det var en begravning för drottningens bror. Då var de i samma kyrkorum, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Hovreportern: "Inte förvånande att prinsparet smittats"

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har testat positivt för covid-19 och har satts i karantän, uppger kungahuset. Prinsparet uppvisar lättare influensasymtom, men mår efter omständigheterna bra

”Meghan Markle är extremt ovanlig när hon berättar om missfallet”

Meghan Markle, hertiginnan av Sussex, berättade idag att hon har fått missfall. ”Det är extremt ovanligt att kungligheter är så här öppna”, säger Petra Nordlund McGahan, utrikesreporter. Journalisten Nina Campioni menar att Meghan Markle hjälper fler att berätta om sina missfall genom att vara öppen.

Prins Charles vänners ilska mot The crown: "Smutskastar kungafamiljen"

Igår va det premiär för en av höstens mest efterlängtade seriepremiärer, fjärde säsongen av succén The Crown , baserad på brittiska kungafamiljens historia.
Den här gången har man nått fram till 80-talet där Margaret Thatcher och framförallt prinsessan Diana gör entré. Vi har med oss hovreporter Sara Ericsson.

10 kungliga krokodiler kläckta på Kolmården

Kungens krokodiler på Kolmården har blivit föräldrar. Det är inte mindre än 10 stycken kubakrokodiler som har kläckts. "Vi blev väldigt överraskade" säger Rickard Sjödén från Kolmårdens Tropicarium.

Prinsessans arbete för barn i kåkstäderna:”följer familjer hela vägen”

När prins Carl-Philip presenterade sin partner blev det stora rubriker då hon medverkat i dokusåpor. Men med tiden så har en annan bild växt fram av prinsessan Sofia bland svenska folket. En varm person med humor som brinner för sitt arbete för barn i utsatta områden. Programledaren Renée Nyberg fick följa henne under sex dagar och resultatet blev en dokumentär.

Här är avslöjande boken om Meghan och Harry

Boken om Prins Harry och Meghan som redan skapat stora rubriker släpps under tisdagen. James Savage, grundare the Local, om intresset och hur det kan tänkas skaka om det brittiska kungahuset.

Spaniens tidigare kung lämnar landet

Spanien vaknade under tisdagen till nyheten att Juan Carlos, som var landets kung i nära fyrtio år, lämnar landet.

Han anklagas för att olagligt ha tagit emot pengar från Saudiarabien bland annat och har blivit en belastning för för sin son som han lämnade över tronen till för sex år sen:

Kronprinsessan Victorias tal inledde Stockholm Pride

Kronprinsessan Victoria inledningstalade när Stockholm Pride drog igång.Det är första gången den svenska kungafamiljen deltar i Stockholm Pride. I år så hålls firandet digitalt på grund av coronapandemin.

Kronprinsessan Victorias egen syn på Sverige

Kronprinsessan Victoria har sett en del saker i sina dagar. Och därför släpps i dag boken ”Upptäck Sverige” som handlar om hennes vandring genom alla landskap i Sverige.
Jeppe Wikström, förläggare bokförlaget Max Ström: ”En del hade svårt att hänga med, för hon är rätt spänstig, vår kronprinsessa”.

Charterbråket: ”Men ni får väl inte komma till Grekland?”

Malin Collin och Johan Macéus, TV4Nyheterna, om veckans stora nyhetshändelser med charterbråk, livekonserter som har blivit en klassfråga, kronprinsessfamiljens sociala medier-hit, kärlek i regeringskansliet och läraren som fick rätt efter att ha lyft en elev.