Säsongens sista Kvällen är din var en specialare för Barncancerfonden. Det betyder att alla som överraskades i programmet drabbats av cancer i unga år.

Sångfågel sjöng Sparvöga med Anna Järvinen

Först ut på scenen var Linnea Renholm Persson, 24 år gammal från Landskrona. När hon var tolv år gammal drabbades hon av akut myeloisk leukemi. Hon fick intensiv cellgiftsbehandling och det krävdes dessutom 198 donerade blodpåsar för att hon skulle överleva. Nu är Linnea frisk och i dag är hon ambassadör för blodgivarcentralen och berättar gärna om sin sjukdomstid för att få folk att förstå hur viktigt det är att folk donerar blod. Hennes stora dröm är att få stå på scen och sjunga med med Anna Järvinen, och det ordnade så klart Martin Stenmarck.

Magiska ögonblick

Ett annat magiskt ögonblick under kvällen var när elvaåriga Hugo Svensson fick trolla med sin idol Tobbe Trollkarl. När Hugo var fem år fick familjen reda på att han led av svår leukemi och att han endast hade 60 procents chans att överleva. Under behandlingstiden var filmer och barn-tv till stor hjälp för Hugo. Bland annat Tobbe Trollkarl hade stor betydelse. Nu är Hugo helt frisk och en av hans önskedrömmar sedan han var liten har varit att få träffa Tobbe Trollkarl. Inte bara det fixade Martin Stenmarck utan han ordnade också så att Hugo fick trolla tillsammans med sin idol.

Dessutom fick vi se när Pontus Olofsson uppträdde med brittiska stjärnskottet Marina & The Diamonds med superhiten I am a robot. Bröderna Jacob och Alexander Ståhl fick också träffa sin stora idol, Eric Saade. Se också när Linus Fredin fick träffa Let's dance-dansaren Malin Johansson.

Missa inte våra webbexklusiva inslag här intill under rubriken ”Dagen är din”.