Lego Masters Sverige

Premiär i höst
Premiär i höst

Senaste från Lego Masters Sverige

Mauri Hermundsson leder TV4s nya program LEGO Masters Sverige.
Visa bildspel

Mauri Hermundsson leder nya satsningen LEGO Masters Sverige

Mauri Hermundsson, 24, har gjort succé på Youtube med kanalen Uppdrag mat. Nu är han aktuell med en helt ny roll – att programleda storsatsningen LEGO Masters...

Mauri Hermundsson, 24, har gjort succé på Youtube med kanalen Uppdrag mat. Nu är han aktuell med en helt ny roll – att programleda storsatsningen LEGO Masters Sverige på TV4.
– Det känns otroligt roligt. Det är en helt ny värld man kliver in i, säger han.

Med sin Youtubekanal Uppdrag mat har Mauri Hermundsson, också känd som Mustiga Mauri, nått stora framgångar och en miljonpublik. Nu tar Youtube-profilen klivet till tv-världen och blir programledare för TV4:s storsatsning LEGO Masters Sverige.

– Det är mycket mer uppstyrt än när jag gör mina klipp. Det här är ju en stor tv-produktion och det känns både väldigt kul och ganska läskigt att vara en del av, säger han.

Att Mauri Hermundsson skulle vara passa för rollen som programledare var dock inget som TV4 tvekade på.

– Mauris lekfulla charm passar perfekt i LEGO Masters Sverige. Hans skämtsamma nyfikenhet guidar oss på ett väldigt underhållande sätt genom tävlingen, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent på TV4.

LEGO Masters går ut på att lag tävlar om att skapa de mest häpnadsväckande legobyggena. Programmet har gjort succé i USA, Australien och Storbritannien. Med tillgång till över 2,5 miljoner legobitar får de tävlande byggförutsättningar de tidigare bara kunnat drömma om. Under säsongens olika utmaningar kommer de skapa allt från stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer. Allt med enbart legobitar och under tidspress.

Mauri berättar att knockades totalt av deltagarnas förmågor under inspelningarna.

– Sverige är ganska litet men det är uppenbart att det finns många skickliga legobyggare. Vi blev chockade när vi insåg vilken nivå de faktiskt håller. De är verkligen inte bara folk som gillar att bygga lego, de är verkliga konstnärer i sin kreativitet, säger Mauri Hermundsson.

I programmet får Mauri sällskap av domaren Magnus Göransson. I vanliga fall är han designchef på LEGO och en riktig tungviktare i branschen.

– När det kommer till att bedöma Legobyggen finns det ingen som slår Magnus på fingrarna. Han ser alla de häpnadsväckande detaljerna som ingen annan skulle tänkt på. Och det gör att vi förstår vilka helt galna konstverk våra tävlande skapar. Byggena i LEGO Masters Sverige är djupt imponerande, säger Hans Abrahamsson.

Lego Masters Sverige har premiär i höst.

2:08
Spela
Första titten på nya programmet LEGO Masters Sverige

Första titten på nya programmet LEGO Masters Sverige

I LEGO Masters Sverige att tävlar legofantaster om att skapa de mest häpnadsväckande legobyggena. Här är första titten från programmet där ett lag byggt en minigolf-bana av lego.

I LEGO Masters Sverige att tävlar legofantaster om att skapa de mest häpnadsväckande legobyggena. Här är första titten från programmet där ett lag byggt en minigolf-bana av lego.