Leif GW om: Blattarna som byggde Sverige

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Leif GW om: Blattarna som byggde Sverige

Då är det premiär för Leif GW Perssons nya dokumentärer

Tittarna är vana att se honom analysera brott och rättsfall. Men i vår gör Leif GW Persson nedslag i ett antal historiska händelser eller samtida skeenden som...

Tittarna är vana att se honom analysera brott och rättsfall. Men i vår gör Leif GW Persson nedslag i ett antal historiska händelser eller samtida skeenden som format Sverige. Med start den 2 mars sänder TV4 en dokumentärsvit utifrån Leif GW Perssons egna originalidéer.

– Jag är väldigt intresserad av brott förvisso, men det utesluter inte att jag även kan vara intresserad av andra saker, säger Leif GW Persson om den nya satsningen.

Dokumentärsviten inleds med den tredelade serien Leif GW om: Blattarna som byggde Sverige som har premiär den 2 mars på TV4, TV4 Play och C More. Serien handlar om arbetskraftsinvandringen som initieras av staten efter andra världskrigets slut och människorna som bidrar till att bygga upp det svenska samhället. Ett trettiotal kända svenskar, bland andra Amelia AdamoSalvatore GrimaldiDragomir Mrsic och Theodor Kallifatides, medverkar och berättar om sina upplevelser och minnen.

– Titeln har jag valt medvetet. Blatte är ett nedsättande begrepp som skapades i samband med den första invandringsdebatten på 1960-talet. Jag tyckte att blattarna som byggde Sverige var en bra titel. För de betraktades som det i omgivningens ögon, säger Leif GW Persson.

Så visas Leif GW Perssons dokumentärer i vår:

2 mars klockan 20:00 på TV4, TV4 Play och C More Leif GW om: Blattarna som byggde Sverige del 1

9 mars klockan 20:00 på TV4, TV4 Play och C More Leif GW om: Blattarna som byggde Sverige del 2

16 mars klockan 20:00 på TV4, TV4 Play och C More Leif GW om: Blattarna som byggde Sverige del 3