- Det ska bli fantastiskt att se dessa barns utveckling på dansgolvet och få vara med på deras resa. Både jag och Morgan har ju varit med i Let's dance tidigare och vet vad de har att gå igenom för att bli riktigt duktiga, säger Marie Serneholt.

Let's dance junior är TV4 Plays största satsning någonsin och ett helt nytt program för familjen att samlas kring, när man vill. I programmet utmanas tio barn i åldern 10 till 12 år som tillsammans med varsin proffsdansare ska tävla i allt från cha-cha till salsa och tango. Barnen är antingen kända av sig själva, eller är barn till kända föräldrar. De kommer ha programledarna Morgan Alling och Marie Serneholt vid sin sida för att stötta och peppa dem. Under sex veckor får tittarna följa deras förvandling på dansgolvet där de gör allt för att imponera på den hårda men rättvisa juryn Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

I varje avsnitt får de unga talangerna lära sig varsin dans och bedömas utifrån hur de presterar. Varje vecka får två par lämna tävlingen tills endast ett danspar står som första segrare av Let's dance junior någonsin. Ett nytt avsnitt kan ses varje fredag från 17.00 i TV4 Play, med premiär den 15 april. 

Deltagarna i Let's dance junior:

Simon, 11 år. Arga snickarens son och dansar med Tilde.

Jane, 11 år. Dr Albans dotter och dansar med Oscar.

Olle, 12 år. Känd från Wild kids och dansar med Mikaela.

Julius, 10 år. Spelar Håkan Bråkan i Sune-filmerna och dansar med Johanna.

Ida, 11 år. Martin Stenmarcks och Hanna Hedlunds dotter och dansar med Josef.

Cleo, 12 år. Känd från Sveriges yngsta mästerkock och dansar med Kaspar.

Adam, 12 år. Spelar Pär Hammar i Tzatsiki-filmerna och dansar med Liya.

Inez, 10 år. Känd från Sveriges yngsta mästerkock och dansar med Emil.

Charlie, 11 år. Josefine Craafords son och dansar med Yasmin.

Elsa, 11 år. Hasse Aros dotter och dansar med Bagration.

Pressbilder finns på TV4-Gruppens presstjänst, press.tv4.se. Programmet spelas in på torsdagar och biljetter finns till försäljning för 70 kr styck från i dag måndag den 21 mars. HÄR kan du köpa biljetter: http://link.tv4.se/1R9D8JS