Let's dance är det internationella succéprogrammet (baserat på brittiska BBC:s Strictly come dancing) där kändisar får hjälp av proffsdansare för att på extremt kort tid träna in tio-dans och tävla mot varandra.

2013 är det dags för den åttonde säsongen av programmet. Jessica Almenäs och David Hellenius är programledare.

Let's dance är underhållningsprogrammet där ett antal kända svenskar kastar sig handlöst ut på dansgolvet tillsammans med några av landets bästa tävlingsdansare. Det gäller att imponera på den kritiska juryn, som består av Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving med sin dans.

De första två säsongerna, 2006 och 2007, ledde Agneta Sjödin programmet tillsammans med David Hellenius. År 2010 medverkade Agneta Sjödin själv som en av de tävlande kändisarna, tillsammans med danspartnern Tobias Karlsson.

 

De topp-tre-tävlande säsong 1-7

Säsong 1 (2006):
1:a Måns Zelmerlöw och Maria Bild (då: Karlsson)
2:a Anna Book och David Watson
2:a Viktor Åkerblom Nilsson och Carin da Silva

Säsong 2 (2007):
1:a Martin Lidberg och Cecilia Ehrling
2:a Tobias Blom och Annika Sjöö
3:a Erica Johansson och Daniel da Silva

Säsong 3 (2008):
1:a Tina Nordström och Tobias Karlsson
2:a Tony Rickardsson och Annika Sjöö
3:a Karl Petter Bergvall och Jeanette Carlsson

Säsong 4 (2009):
1:a Magnus Samuelsson och Annika Sjöö
2:a Laila Bagge och Tobias Wallin
3:a Morgan Alling och Helena Fransson

Säsong 5 (2010):
1.a Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling
2:a Claudia Galli och Tobias Wallin
3:a Willy Björkman och Charlotte Sinclair

Säsong 6 (2011):
1:a Jessica Andersson och Kristjan Lootus
2:a Frank Andersson och Charlotte Sinclair
3:a Tina Thörner och Tobias Karlsson

Säsong 7 (2012):
1:a Anton Hysén och Sigrid Bernson
2:a Molly Nutley och Calle Sterner
3:a Marcus Schenkenberg och Maria Bild

Musiken i Let's dance

Musiken är en viktig del i tävlingsmomentet och framförs av ett liveband som består av några av Sveriges främsta musiker. Paren får framföra sina danser till allt från omskrivna soul- och poplåtar till glödande tangomusik och finstämd vals.

Tittarsuccé

Programmet har varit en succé sedan starten med miljonpublik. Finalen i Let's Dance 2008 satte tittarekord med 2 675 000 tittare.

Let's dance-juryn

Den kritiska proffsjuryn består av Tony Irving, Dermot Clemenger och Ann Wilson. I tidigare Let´s dance säsonger har vi också hunnat se en fjärde jurymedlem Isabel Edvardsson och Maria Öhrman.

Juryn tittar inte bara på taktkänsla och bra koreografi - paren måste dessutom hitta passionen och känslan i dansen för att kamma hem de åtråvärda toppoängen.

Tittarna kan påverka

Men lika viktigt är det att vinna tittarnas hjärtan. Tittarna har lika mycket som juryn att säga till om vem som får stanna kvar i tävlingen.

Proffsdansare

De ska inte bara föra sig själva snyggt på dansgolvet, utan också lära upp riktiga nybörjare, få dem att röra sig rätt och elegant, samt dessutom sätta nya koreografier till varje vecka. Proffsdansarna i Let's dance får jobba hårt. Detta var de proffsdansare som medverkade i programmet 2012: