Hur kommer det sig att du började som make up-artist?

- Förr arbetade jag som konsulent för Lancôme, och när jag stod där och bläddrade i magasin bakom disken på Åhléns i Göteborg så kände jag att jag ville utveckla mig. Så jag tog ett banklån och utbildade mig till make up-artist i London. Jag är född in i ett parfymeri också, så jag har alltid haft koppling till det.

Vad för slags jobb gör du?

- Jag jobbar med mode, reklam och artister. Både med stillbild och rörligt. Det jag inte har gjort är film och tv.

Vad är det som är så bra och roligt med smink?

- Det är inte sminket som är det roliga, utan förändringarna. Det är en rolig bransch och man får träffa mycket människor. Men framförallt är det förvandlingen som är rolig och att det gör folk glada.

Vad är det vanligaste misstaget man gör när man sminkar sig?

- Att man använder för mycket tror jag. Less is more.

Vilken produkt är den viktigaste i sminkväskan?

- Oj, vad svårt. En concealer och en fransböjare.

När man dansar så svettas man ju, hur kan man förebygga att det syns?

- Jag har bara stött på en sak som fungerar och det är Maybellines Superstay Silky foundation. Det är den enda någonsin jag har hittat som verkligen sitter kvar. Man behöver helt enkelt en jävligt bra foundation som sitter och sen kan man fixera med puder.

Hur viktigt är sminket för en speciell look?

- Om man inte kan ändra look med kläder är det ju enkelt med smink. En naturell make up på dagen passar snabbt till kvällen om man sotar ögonen till exempel.

Tror du att sminket påverkar dansarnas känsla mycket?

- Det tror jag verkligen. Tror inte att det finns en människa som skulle gå ut där i Let's Dance utan mycket smink. I dansvärlden är ju make up och mycket glitter oerhört stort. Det är ju lite mer klass på Let's Dance, det känns mer exklusivt om man jämför med sminket i andra danstävlingar.

Har du något supertips som du vill dela med dig av?

- Om man tycker att man inte är så duktig på att sminka sig och vill ha en bra kvälls-make så tycker jag att man ska ta en svart kajalpenna och lägga inne i ögat, innanför fransarna. Då får man superintensiva ögon på ett kick. Sedan tycker jag att man kan titta på Let's Dance, där kan man nog lära sig mycket.