Namn: Gudrun Schyman

Ålder: 61 år

Yrke: Frilansfeminist (föreläsare, utbildare, debattledare, programledare, opnionsbildare, med kontoret på fickan, dessutom politiker, som talesperson för Feministiskt initiativ)

Familj: "Brabon" Jacques Öhlund, dotter Anna f. 80 och sonen Dan f. 78 och barnbarnet Sinja 12 år. En bror med familj.

Min danserfarenhet: Nötte golvet på skoldanser under högstadiet, gick ut och dansade under en period när jag var yngre. Numera händer det sällan men i Medborgarhuset i Gladsax dansas det alltid på fester och kalas.

Blev jag när jag fick frågan om att vara med i Let’s Dance: Eftersom det inte var första gången jag fick frågan, och eftersom jag tycker det är roligt att dansa, så bestämde jag mig för att verkligen försöka få till det i kalendern. Tänkte att kan andra så kan väl jag. Jag har inga svårigheter att känna takten och är i övrigt inte obildbar så det ska väl gå, tänker jag. Samtidigt som jag säkert kommer att förstå att det kommer att ta mer tid än vad jag har...

Min första dans hade jag med: Mamma framför radio. Jag stod på hennes fötter och hon lärde mig att hålla takten, i foxtrott . Två steg åt ena hållet och ett steg åt andra hållet. Jag har kommit långt på det.

Berätta något som tv-tittarna inte vet om dig: Om mig vet nog de flesta det mesta, numera.