4 portioner
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter

Ingredienser
400g Färsk sparris

Sås
½ Purjolök
1 tsk rivet citronskal
1-2 msk Citronjuice
½ msk flytande margarin
2½ dl mini mat 7%
½ Tärning Grönsaksbuljong
½ msk Honung
1 msk Ljus redning
2 msk Gräslök, strimlad

Tillvägagångssätt

1. Skölj sparrisen, skär eller bryt av den nedre delen av stjälken (den är trådig). Om det är en grov sparris kan den behövas skalas.
2. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sparrisen och låt sjuda i ca 3 minuter.
3. Skölj och strimla purjolöken.
4. Tvätta citronen noga, riva skalet och pressa juice.
5. Svetta purjolöken i flytande margarin utan att få färg. Tillsätt mini mat, citronjuice, citronskal, buljong och honung. Låt koka upp.
6. Rör ner ljus redning till önskad konsistens och låt koka 1 minut, tillsätt till sist gräslöken.
7. Lägg den varma sparrisen på ett fat/tallrik och slå över den varma citronsåsen.

*Detta recept lämpar sig som en förrätt alt mellanrätt i en middag