4 portioner
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter

Ingredienser

Salsa
1 Mango, tärnad
2 Tomater, tärnad
2 Salladslök, strimlad
1 Lime
Salt och svartpeppar

Burgare
400g Lax
1 ägg
1 tsk salt
2 msk chilisås
1 msk potatismjöl
½ tsk svartpeppar
2 msk flytande margarin
8 skivor grovt bröd
4 salladsblad
1 lime i klyftor

Tillvägagångssätt

1. Blanda först ihop ingredienser till salsan, smaka av med salt och peppar.
2. Skär laxen i små tärningar, kör lax, ägg, salt, chilisås, potatismjöl och svartpeppar i en matberedare. Mixa som hastigast ihop ingredienserna till en relativt lös smet. (kör ej för länge, då blir burgarna sega) Låt gärna färsen vila i kylen i ca 15 minuter.
3. Forma färsen med vattensköljda händer till fyra biffar.
4. Värm upp en stekpanna med Becel flytande och stek burgarna på medelhögvärme i ca 2-3 min på varje sida.
5. Värm eller rosta brödet, lägg en brödskiva på en tallrik/fat därefter salladsblad och salsa. Lägg sedan på fisken och lite mer salsa och lägg på den andra brödskivan.

Servera gärna med grönsaksstavar, avokado och böndip/röra.