4 portioner
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter

Ingredienser

4 kycklingbröstfiléer
1 msk flytande margarin
½ tsk paprikapulver
1 tsk curry
½ dl apelsinjuice (koncentrat)
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
1 apelsin

Tillvägagångssätt

1. Sätt på ugnen på 200˚C.
2. Bryn kycklingen i flytande margarin i en stekpanna. Lägg filéerna i en ugnsfast form och strö över, paprikapulver, och lite av curryn.
3. Blanda resterande curryn med apelsinjuicen, matlagningsgrädde och fonden i stekpannan och låt blandningen koka upp. Slå sedan den över kycklingfiléerna.
4. Skölj apelsinen grundligt och skär den i skivor. Lägg skivorna på kycklingfiléerna och baka allt i ugnen i ca 30 minuter, använda gärna en stektermometer (innertemperatur på minst 65˚C).

Servera gärna med råris, broccoli och en sallad