Det nya startfältet i den femte säsongen av TV4:s danstävling ligger redan nu i stenhård träning. En av de sista deltagarna att bli klara för programmet var Anders Bagge, 42. Kanske berodde det på att det tog lite tid att övertala Idol-domaren till att försöka trotsa scenskräcken.

- Jag har sagt att jag är skiträdd, men alla har övertygat mig, från exekutive producent till och Cissi (Bagges dansare), och de får skylla sig själva annars lägger jag mig mitt på scenen bara om något skulle hända, säger Anders Bagge.

Let's Dance känns som det sista man skulle ställa upp på med scenskräck?
- Jag har fått lite kognititv beteendeterapi genom Idol så jag hoppas väl att det fixar sig. Annars får jag ta betablockerare. Men fokusen ligger på någonting som jag inte kan, och då blir det ännu läbbigare så klart. Andreas Weise och de andra verkrar ju inte göra något annat än att hoppa omkring. Nu ska 300 kilo julgris försöka röra på sig och bli utdömd av en jury själv, det är klart det är läskigt.

Din danspartner, Cecilia Ehrling, har vunnit två gånger, bland annat förra säsongen, är det något du reflekterar över?
- Det är väl det att jag får dåligt samvete nu när hon inte kommer få göra det tredje gången gillt. Men jag får väl kämpa och att man ställer upp är en vinst för sig själv. Annars har hon ju två veckor på sig nu att byta danspartner, till Frank Andersson kanske.