Namn: Joanna Erika Kristina Perera  

Gör: sångerska i Let's dance.

Bor: Södermalm i Stockholm. 

Instrument utöver sången? Hjälplig piano och gitarr

Hur många säsonger har du sjungit i Let’s dance: Det här blir min andra säsong. 

Vad har du gjort tidigare:  jag har varit i ensemlen i musikalen Hairspray och Hair och just nu gör jag rollen Rozalia i West Side Story på Stockholm Stadsteatern. Jag har körat med Carola, Måns Zelmerlöw, Veronica Maggio, Patrik Islaksson, Marcoolio, Gladys Delpilar, Charlotte Pirelli, Darin, Lena Philipsson, Orup, Petra Marklund och ett gäng till. 

Hur fick du jobbet som sångerska i Let's dance?  Jag blev uppringd av Bandets Kapellmästare Jonas Gröning.

Hur ser en vanlig arbetsvecka ut för er? Nu spelar jag West side story på kvällarna, repar med Darin på dagarna och Let's Dance mitt i mellan allt det andra. På torsdagar ses vi och känner på veckans låtar sen på fredagar ses vi på morgonen och sen är det fullt ös fram till efter sändning. 

Vad är det roligast med att vara sångerska i Let’s dance?  Man får sjunga live med ett fantastiskt band och se de vackra dansarna och se hur mycket bättre de faktiskt blir under veckorna som går. De utvecklas sjukt mycket. 

Vilken är den största utmaningen med jobbet? Att det just är live. Plus att det är många olika stilar som man ska sjunga och försöka bemästra. Och att sändingsdagen är lång. När det väl är sändning då kör man mest på jävlar anamma!

Vad händer efter Let's dance? I sommar kan ni se mig med Darin på hans sommarturné och i höst med Jonas Gardell på Maxim.