Dans…

Vad föredrar du, latin-eller standarddans?

Jag tycker det är lite svårt att välja för jag tycker att alla danserna är roliga på sitt sätt men måste jag välja en så får det nog bli latin. De är övervägande upptempo.

Vad är det svåraste med pardans?

Åh jag vet inte var jag ska börja någonstans. Till exempel i slowfoxen tycker jag det blir extra tydligt just med par-samarbetet för där måste du ha kontakt med kropparna hela tiden, i för mig en helt omöjlig position. När jag tycker jag är långt bak med nacken och ryggen så trycker Kristjan mig en halvmeter till känns det som. Ja menar vi dansar ju med proffs så bara där har man ju en jäkla uppförsbacke att dansa pardans, att man ska försöka matcha sin partner, bara med några procent i alla fall.

Hur är det med skavsåren?

Statusen på skavsåren är att dem är bättre men jag fick mina standardskor bara häromdagen så att det känns som att dem kommer att komma tillbaka rätt snabbt för de här skorna är inte som morgontofflor alltså.

Vad är det bästa med din danspartner?

Kristjan har så otroligt mycket positiv energi som smittar av sig. Man bara vet och märker hur mycket han älskar det här och tycker det är så roligt. Han är så otroligt kreativ och skapar, skapar skapar hela tiden. Dessutom så har han ett fantastiskt tålamod. Hade han inte haft det så hade det här blivit svårt. Jag förstår vad han säger och jag ser vad jag ska göra men när jag själv ska göra det så är det så otroligt svårt. Kroppen vill inte alls och då får man ju liksom fråga hundra gånger; Kan vi göra det igen? Kan vi göra det igen? Visa igen! Visa igen! Så han har ett fantastiskt tålamod, tycker det här är så roligt och hans positivitet smittar av sig.

Vilka är era styrkor?

Jag tror vi båda har rätt mycket energi när vi dansar och jag tror att, och jag hoppas framförallt, att det syns att vi tycker det här är väldigt kul. Och sen tror jag att vi båda har rätt stor vilja så när vi övar så flyter det på rätt bra i replokalen

Är du en tävlingsmänniska?

Som barn var jag en hopplös tävlingsmänniska. Alltså jag gillade att tävla i typ allt och blev väldigt arg när jag förlorade, det spelade ingen roll vad det gällde, jag ville gärna vara bäst! Det där har blivit mycket bättre med åren, jag är fortfarande en tävlingsmänniska i grund och botten men jag är lite snällare mot mig själv idag än vad jag var då så att jag försöker förbereda mig och göra mitt bästa. Sedan kan man inte göra så mycket mer och jag blir absolut inte sur, arg och besviken på mig själv om det inte riktigt går min väg. Men man måste tänka på att detta är något som ingen av oss kan, som någon av oss behärskar, så man får ju ta det lite för var det är.

Har du dansat något tidigare?

Ja det har jag. Jag gick på Lasse Kühlers från att jag vara 11-12 år fram till att jag var 15år, så det hann inte bli så många år. Vi dansade mest sådan här showdans och så testade jag på lite andra grejer så det hann inte bli så himla mycket. Och sen började jag ju jobba A-Teens och då tog vi ju koreografier på scenen och så där men det är så otroligt långt ifrån det som vi gör här så det har nästan varit till en nackdel. Det hade varit skönare att vara ett helt oskrivet blad faktiskt.

Livet…

Uppe med tuppen eller nattuggla?

Uppe med tuppen.

Kaffe eller te?

Kaffe.

Utekväll eller hemmakväll?

Hemma.

Sommar eller vinter?

Sommar.

Sola eller bada?

Sola.

Ringa eller sms:a?

Sms:a.

Bok eller film?

Bok.

Jeans eller mjukisbyxor?

Mjukis.

Spara eller slösa?

Spara.

Hund eller katt?

Hund.