I Sverige känner de flesta igen honom som Let's dances frispråkiga och svårflörtade huvuddomare med den karaktäristiska engelska accenten. Här lär du känna honom lite bättre.

Tony Irving är väl ansedd som domare, både nationell och internationellt, han har dömt hela fyra världsmästerskap och representerar Sverige för Worlds Dance Council. Dessutom har han lång erfarenhet av att tävla i dans och representera både Englad, USA och Sverige.
- Så länge som jag kan minnas har dans varit en del av mitt liv. Jag älskar allt med dans, dans är livet! Från det att jag kliver up på morgonen till dess att jag lägge mig på kvällen är dans allt jag tänker på.

Tony avslöjar pinsamma dansminnen

Med Tonys långa erfarenhet av dans och tävlingsdans vore det konstigt om han inte hade några härliga, roliga och pinsamma dansminnen att bjuda på. I klippet ovan lär du känna honom bättre och hör honom berätta om några danssituationer han aldrig glömmer.
- Det pinsammaste minnet jag har är när jag hoppar upp i en paso doble, iförd en väldigt tajt lycrabyxa, och kommer ner och de spricker på insidan från knä till knä. Jag hade bara en pytteliten g-string på mig och den gick sönder den också. Du kan ju tänka dig hur det såg ut!

Mer om Tony Irving:

Huvuddomaren Tony Irving kommer från England men är bosatt i Sverige sedan 1993 och driver flera populära dansskolor. Under sina år som professionell dansare uppträdde Tony världen över och representerade England, USA och Sverige.

Domarmeriter: Tony är en väl ansedd nationell och internationell domare. Han är ensam i Sverige om att inneha den högsta internationella danspedagog- och domarutbildningen, Fellowship, i både standard- och latindans. Han är dessutom den enda i Sverige som är godkänd internationell examinator både för danspedagoger och för domare och har domarutbildning i bugg, salsa, streetdance och disco. Tony Irving har dömt fyra världsmästerskap och han representerar Sverige för Worlds Dance Council.