På grund av sjukdom kan inte Ann Wilson närvara vid Let's dances sjunde avsnitt. Som stolt ersättare ser vi istället Lars-Åke Wilhemsson.
- Det är jättekul. Nu är jag ju ledig från After dark och kan vara med i något annat sammanhang, så det är jätteskoj. Jag gillar ju programmet.

Och Lars Åke Wilhelmsson är ingen rookie i sammanhanget. Även om han aldrig suttit i någon jury tidigare så har han tävlingsdansat mycket i sin ungdom.
- Jag har ju en gång kunnat tiodans, jag var juniormästare i tango och slog både norrmännen och finländarna. Jag slutade väl med dansen runt -78, -79. Så jag kan grunden i tiodanserna och vet om man ska sätta häl eller tå i först och så.

"Får vara tittarens ögon"

- Jag har aldrig suttit som domare så det är nytt men jag får väl vara lite tittarens ögon. Så det blir nog en väldigt bra kombination, folk kommer nog förstå mer vad jag säger än när de pratar med sina engelska uttryck.

Och Lars-Åke Wilhelmsson är inte det minsta nervös inför jurydebuten.
- Inte ett dugg. Är Tony för elak får jag spänna kavajärmen och sopa till han!

Vill själv dansa i Let's dance

Han har själv fått förfrågan flertalet gånger om att vara med och dansa i programmet men varit tvungen att tacka nej på grund av andra åtaganden. Men någon gång vill ha vara med, kanske redan nästa år, berättar han för Let's dances webbredaktion.

Så de tidigare fredagsplanerna får Lars-Åke lägga på hyllan.
- Jag har bjudit upp lite vänner till fritidshuset i Gävle. Men jag får lägga fram grillbiffarna så får de klara sig själva på fredag kväll.

Se intervjun med Lars-Åke i klippet ovan.