Är det ytterligare en deltagare på gång i Let’s dance? Nej, inte riktigt. Men Linda Sundblad gör den specialskrivna låten "Let's Dance" du hör i Let’s dance-kampanjen.

Låten kommer också att vara med på Lindas nya album som kommer i dagarna.
- Vi har bara ett spår kvar nu, berättar Linda. I början av januari kommer den nya plattan.
Trots att hon själv inte varit med och skrivit låten är hon väldigt förtjust i den.

- Ibland när man skriver en låt på uppdrag kan det bli lite töntigt och skitnödigt. Men jag tycker verkligen att producenterna Johan "Kermit" Bobäck och Fredrik Thomander har lyckats göra en riktigt bra låt.

Att just Linda Sundblad skulle sjunga var inte helt självklart.
- Jag sitter i samma studio som Johan och Fredrik och hade hört låten en massa gånger. Efter ett tag frågade de om jag hade lust att sjunga in den, som ett test för att se hur det skulle låta med sång. När de hörde resultatet vill de gärna använda min version. De tyckte att den blev cool med min röst.

Hur är det med dansvanan då? Gillar Linda att svänga dina lurviga?
- I min nya video till ”2 all my girls” dansar jag ju en massa. Det är en video med 90-talstema så jag kör klassiker som ”running man”, iklädd 90-talsmode. Annars gillar jag att dansa när jag går ut och klubbar och så.

Och hur ser relationen till Let's Dance ut? Sitter du klistrad framför tv:n på fredagkvällarna?
- Ärligt talat så tittar jag inte så jättemycket på tv. Men det var en gång, i februari 2007, som min pappa ringde mig och skrek ”sätt på fyran nu – det är din låt”. Så jag gjorde som han sa och fick se att de gjorde min ”Oh father” i dansversion. Det var fint. Det kändes liksom som att man nått fram på något sätt.

Tror du att kommer att få en ny publik nu när du når ut till Let’s Dance-målgruppen?
- Jag hoppas det! Det är ju en helt annan publik än vad jag vanligtvis har, så det kan ju bli som ringar på vattnet.

Skulle du själv kunna tänka dig att vara med i Let’s Dance om du fick frågan?
- Hmm, som det känns nu så tror jag inte det. Jag är ju sångerska. Men man vet aldrig … Jag tycker dock att de har valt perfekta deltagare. Särskilt kul tycker jag det är att Gudrun Schyman är med. Jag röstade faktiskt på Feministiskt initiativ i EU-valet härom sistens. Jag tycker det behövs fler feminister i EU.

Aha. Kommer du att rösta på henne i Let’s dance också?
- Om hon köper min låt på I-tunes så lovar jag att rösta på henne i Let’s dance. Tjänster och gentjänster, du vet.

Vill du se mer av Linda Sundblad kan du se henne i Vinterkrysset som sänds här i TV4 den 29 december. Kanske gör hon rent av Let's dance-låten då?