Jag heter: Petra Nilsson
Jag bor: Piteå
Min fråga: Om man vill testa lösögonfransar när man vill göra sig fin, vilket märke är bra? Sitter fransarna fast ordentligt? eller lossnar dom efter halva kvällen.
Tacksam för svar!
Lindas svar: Det finns massor av fransar. Prova Ardell eller MACs. Använd DUO-lim så sitter fransarna bäst. /Bästa hälsningar Linda Mehrens

----------------------------------------------------------------------
Jag heter: Johanna
Jag bor: Bålsta
Min fråga: Hej! Ska själv utbilda mig till makeup-artist och är därmed väääldigt intresserad av just detta ämne.
Min fråga handlar om något jag hörde för längesen och har alltid undrat om det stämmer. Om man har ett blått linne, så ska man aldrig ha en ögonskugga i samma färg? Stämmer det?
Lindas svar: Vad kul att du vill bli makeup-artist. Nej, det stämmer inte. Klart att du kan ha en ögonskugga i samma färg om du vill. Gillar man det, så gillar man det. /Bästa hälsningar Linda Mehrens

-------------------------------------------------------------------
Jag heter: Johanna
Jag bor: Stockholm
Min fråga: Vad kan man använda för färger på ögonskuggor när man är rödhårig? Jag vill gärna använda andra färger än bara svart.
Lindas svar: Jag tycker det är fantastiskt vackert att bryta av med färger som lila och grönt på rödhåriga. Bruna toner som går lite åt koppar är också väldigt vackert tillsammans med en svart. /Bästa hälsningar Linda Mehrens

---------------------------------------------------------------------
Jag heter: Sarah
Jag bor: Göteborg
Min fråga: Jag är 13 år och använder id mineral foundation, jag tvättar alltid ansiktet och är noga med att få bort allt smink. Ändå får jag ganska mycket finnar. Beror det på att jag använder fel produkter, eller går det att göra någonting åt??
Lindas svar: Förmodligen använder du inte fel produkter. Det har att göra med att du är tonåring, hormoner och arvsanlag. Det är viktigt att du har en bra rengöring och ett ansiktsvatten. Att du smörjer in dig noga både morgon och kväll. Tvätta aldrig ansiktet med vanlig tvål! Tvål täpper till porerna och bildar pormaskar. /Bästa hälsningar Linda Mehrens

------------------------------------------------------------------
Jag heter: Tove
Jag bor: Stockholm
Min fråga: Jag är blond och blek, men jag vill gärna ha svart make-up. Men det blir för överdrivet!! Jag älskar Avril Lavignes stil av make-up, men det går bara inte att härma!! Har du några tips om hur man kan göra en svart make-up som ändå inte blir så överdriven till en blek, blond punkare/emotjej??
Lindas svar: Prova att lägga en brun basskugga upp till ögongloben. Sudda kanterna noga. Lägg sedan den svarta skuggan BARA närmast franskanten både uppe och nere för en lite rockigare men ändå sofistikerad look. lägg svart penna på kanten innanför ögat och avsluta med svart mascara. Den bruna skuggan kan bytas ut mot andra färger som tex. grönt, blått, lila mm.
Bästa hälsningar Linda Mehrens