Jag heter: Ingrid
Jag bor: Göteborg
Min fråga: Hej! Min dotter, 14 år, gillar att sminka sig. Speciellt
vill hon få lite mer färg i ansiktet. Hon använder puder direkt på
huden, men det är väl inte bra? Vad ska hon grunda med?
/Ingrid
Hej Ingrid! Hon ska naturligtvis använda en dagkräm innan hon sminkar sig, men hon behöver ingen foundation under pudret om det var det du tänkte på. Ett mineralpuder kanske skulle passa henne. Kom ihåg att "basen" inte ska ge mer färg i ansiktet. För mer färg bör hon använda lite rouge eller solpuder på kinderna.
Bästa hälsningar Linda

Jag heter: Jenny
Jag bor: Stockholm
Min fråga: Hej. Jag har ganska liten/tunn överläpp. Hur gör jag för
att få den att verka "större". Jag är 15 år, jag använder läppglans,
kör en naturlig look. Hur gör jag för att få det att se naturligt ut?
Hej Jenny!
Du kan förstora läpparna genom att lägga en läppenna lite utanför läppkanten, men jag skulle inte rekomendera det till en naturlig look. Se till att använda ljusa färger på läpparna. Ljusa färger förstorar och mörka förminskar.
Bästa hälsningar Linda

Jag heter: Linda
Jag bor: Nyköping
Min fråga: Hej! Jag har ett jättejobbigt problem med min hy. Speciellt
på vintern. Den blir rödflammig. Fast jag inte rodnar. Vad ska jag ha för makeup?? Tacksam för svar. Du sminkar så snyggt!
Hej Linda!
Tack snälla du!
Prova Maybellines nya mineralpuder som täcker bra men ser naturligt ut. Att du blir rödflammig på vintern kan vara att du blir torrare på vintern. Se till att använda hudvård med mer näring på vintern och hudvård med mer fukt på sommaren.
Bästa hälsningar Linda

Jag heter: Rebecca
Jag bor: Jönköping
Min fråga: Vad ska jag som har glasögon tänka på när jag lägger makeup? Hej Rebecca!
Det beror på vad du vill uppnå med din make-up. Vill du att den ska synas får du lägga på lite extra så att den syns ifall du har utmärkande glasögon. Annars tycker jag att du ska tänka på vad du gillar. Sotade ögon, vare sig de är i brunt (mer naturligt) eller svart (hårdare) funkar ju.
Bästa hälsningar Linda

Jag heter: Julia
Jag bor: Olofström
Min fråga: Vilken är den bästa pudret som du har testat? För att ingen funkar på mig. Det blir bara dåligt resultat. Jag har testat många olika. Hoppas du svara, för jag behöver verkligen hjälp. Kram/Julia =)
Hej Julia!
Vad vill du ha för resultat av ditt puder? Vill du ha ett löst puder för att fixera din foundation skulle jag rekomendera CHANELs löspuder. Vill du ha ett fast puder att bättra på med under dagen för att matta ner glans skulle jag rekomendera Maybellines fasta puder. Blir du ändå för glansig bör du kolla över din hudvård. Kanske är du torr på ytan och huden producerar då mer fett. Då behöver du en peeling och fuktmask. Kanske är du fet i hyn och behöver hudvård för det. Be om hjälp i ett Parfymeri.
Bästa hälsningar Linda