För några sekunder (som kändes som minuter) var det nästintill knäpptyst i Let's dance-studion när beskedet om vem som blir vinnare av Let's dance 2013 skulle meddelas.

När det stod klart att det är Markoolio som - trots sin stukade fot - lyckades kammade hem hela tävlingen utbröt ett nästintill öronbedövande jubel i studion.
- Jag kan säga till Tobbe trollkarl "vem är det som är bäst på att dansa, jo det är jag", sa en mycket nöjd Markoolio som förklarade känslan som "euforisk".

- Nu kan jag köpa något fint till mamma, sa Markoolio som redan dessutom lovat att det är mamsen som ska få glasskon.

Därmed har danspartrern Cecilia Ehrling vunnit tävlingen tre gånger.
- Jag ger mig inte, jag är envis och tjatar och nöter om och om igen, säger Cecilia om sin framgång med sina danspartners. Se hennes framgångskoncept här.

Tävlingens minsting kom därmed på en väl förtjänt andra plats i tävlingen.
- Jag är hur nöjd och stolt som helst, jag har ändå tagit mig till final. Det klart jag hade velat vinna, men jag är glad för gubben, skojade Oscar och menade att han var förberedd att Markoolio skulle vinna.
-Han har varit med i 20 år, jag har varit med sen i höstas i den här branschen.

Och trots andraplatsen fanns det ändå små ljusglimtar på fredagskvällen. Då slapp han ju äta spettekaka som han sagt att han skulle göra...

Även Markoolio hade lovat att han skulle göra något speciellt om han vann - nämligen ringa Sean Banan och berätta att han tycker att Sean Banan är den bästa rapparen i Sverige, kanske till och med i världen - ett löfte han höll - se samtalet här.

Se Oscars resa i Let's dance

Se Markoolios resa i Let's dance

Se intervjun med vinnaren och övriga deltagare i eftersnacket After dance ovan.