- Jag fick veta det imorse, säger en strålande glad Rabih Jaber. Jag blev jätteglad när jag fick frågan. Jag har faktiskt velat vara med i Let’s dance sen jag såg programmet första gången.

Rabih Jaber var en av de elva lyckliga kom ändra fram och fick slåss om att bli årets Idolvinnare. Han har knappt hunnit landa hemma i Lycksele innan det är dags att packa väskan och dra till Stockholm igen.

Nu gäller det att träna hårt från första sekund eftersom Rabih redan ligger efter de andra deltagarna i Let’s dance. Hur är det då med dansvanan?
- Jag gillar att dansa när jag är ute och klubbar, och jag dansade ju lite r’n’b-dans när jag var med i Idol. Men mer än så är det inte. Salsa är sånt jag har haft i maten, inte något jag har utövat, säger Rabih och skrattar.

Men hur blir det med sången nu då? Vad vill du egentligen satsa på?
- Min idol har ju alltid varit Michael Jackson och han både sjöng och dansade ju. Jag vill ju absolut ha en musikkarriär men jag tar en sak i taget. Och att få vara med i Let’s dance precis efter Idol, det är verkligen jackpot för mig. Jag är jätteglad och tacksam.

Rabih är nu på plats i Stockholm och ska träffa danspartnern Maria Lindberg för första gången i eftermiddag. Imorgon är det dags för de första dansstegen ihop och sedan bär det av hem till Lycksele för att fira jul med familjen.
- Jag ska försöka hinna ta det lite lugnt hemma över julen för sedan blir det ju hårdträning dygnet runt. Men jag kommer nog att snöra på mig dansskorna hemma också. Så det blir dans både runt, på och under julgranen. Jag gillar ju dans och jag gillar att träna så det här kommer nog att gå bra!

Let's dance har premiär i TV4 den 8 januari kl 20:00.