Programmet kommer att visas i tio avsnitt under 2012. De medverkande paren kommer att tävla om juryns poäng och tittarnas röster. Juryns fyra medlemmar sätter var sin poäng från 1-10 på dansparen.

Juryns poäng räknas sedan om enligt ett rankingsystem: det par som fått högst poäng får 10 poäng, när det det är 10 par kvar.Det paret som får lägst poäng av juryn får 1 poäng. Antalet poäng som delas ut utgår från hur många par som är kvar i tävlingen. Är det 9 par kvar så är 9 högsta poäng osv.

Samma sak händer med tittarrösterna, dvs det par som får flest röster av tittarna, när det är 10 par i tävlingen, får 10 poäng, det par som får näst flest röster 9 poäng osv. Får två par lika många poäng vinner det paret som fått högst poäng av tittarna.

Från och med fredagen den 6/4 och för resterande sändningar fram till finalen kommer ett par att lämna tävlingen varje vecka.

Nytt för 2011 var den så kallade Dansduellen, som även i år är ett moment.
När tittarröstningen är avslutad räknas juryns och tittarnas poäng samman, och det två danspar som fått minst antal poäng får mötas i en duell där tittarna slutligen får avgöra vilket par som får stanna och vilket par som måste lämna Let´s Dance.