Under 12 säsonger har miljontals svenskar fått guldkant på fredagsmyset med TV4:s allra mest sprakande underhållningsprogram. Den 23 mars är det dags igen då Let’s Dance är tillbaka och nu avslöjas tävlingens allra första deltagare: den legendariska, världskända filmstjärnan Britt Ekland.

– Jag är vad som på engelska kallas för en entertainer, så jag vill entertaina. Jag vill att folk ska ha skitkul och längtar efter nästa vecka då jag får börja träna, säger Britt Ekland.

Under över ett decennium har många av Sveriges mest kända personer – såväl världsstjärnor, idrottsstjärnor, politiker, programledare som artister – vågat sig ut på dansgolvet på skakiga ben för att starta en oförglömlig resa. Till sitt stöd har deltagarna två av Sveriges mest folkkära och prisbelönta programledare - David Hellenius och Tilde de Paula Eby – som med van hand leder danspar och publik genom kvällen.

Under 11 veckor möts nu nya deltagare från soliga Los Angeles till vackraste Norrland av nya utmaningar som inspirerar dem att lämna sin comfort zone, men vilka det är som gör Britt Ekland sällskap i vårens stora fredagsunderhållning är än så länge hemligt.

Bedömer dansparen gör som vanligt expertjuryn Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

– En av de största framgångsfaktorerna för ett program som Let’s dance är deltagarna. Jag är därför otroligt glad och stolt över att kunna berätta att vi i år kommer presentera ett drömgäng, där publiken nu äntligen får se deltagare som vi haft förhoppningar om i många år. Vi kommer bjuda på en helt unik mix av fantastiska människor och personligheter, och jag kan lova att det kommer bli spännande att få följa deras dansresa den här våren, säger Anika Beclijevski exekutiv producent för Let’s dance

Britt Ekland, skådespelerska och författare, fick sitt stora internationella genombrott som Mary Goodnight i Bondfilmen Mannen med den gyllene pistolen. Hon har medverkat i mer än 40 internationella filmer, skrivit flera böcker, varit programledare och medverkade i 2007/2008 års upplaga av Stjärnorna på slottet. År 2012 medverkade hon även i realityshowen Svenska Hollywoodfruar. Britt är sedan länge bosatt i Los Angeles, USA.

Let’s Dance är ett av Sveriges mest populära underhållningsprogram och startade i TV4 2006. Under 12 säsonger har många av Sveriges mest kända personer – såväl världsstjärnor, idrottsstjärnor, politiker, programledare och artister – vågat sig ut på dansgolvet på skakiga ben för en oförglömlig resa.

Let’s dance sänds fredagar med start 23 mars kl 20.00.