Sponsorer

Nästa avsnitt sänds

Siw Malmkvist

Artist och skådespelare. Siw Malmkvist har släppt runt 600 låtar och agerat både på scenen och vita duken. Hon har spelat Pippi Långstrump och vunnit Melodifestivalen. Efter sitt genombrott med flera hits i det dåvarande Västtyskland representerade hon landet i Eurovision Song Contest 1969. Tillsammans med italienaren Umberto Marcato spelade Siw in låten Sole Sole Sole som tog sig in på den amerikanska Billboard-listan. Hon blev därmed den första svenska artist på Billboard. Siw blev invald i Swedish Music Hall of Fame 2016.

Vilken av dina låtar skulle du vilja dansa till?
- Det kanske skulle vara en snabbare låt. Jag har ju några att välja på. Men jag säger låten Slit och släng, den är bra!

Instagram: #siwmalmkvist
Danspartner: Jonathan Näslund

Artiklar

Här är deltagarna som tävlar i Let’s dance 2020

Den 20 mars är det äntligen premiär av Let’s dance 2020. Programmet fyller 15 år och årets startfält bjuder på en härlig blandning deltagare. I år dansar bland...

Den 20 mars är det äntligen premiär av Let’s dance 2020. Programmet fyller 15 år och årets startfält bjuder på en härlig blandning deltagare. I år dansar bland annat en politiker, fotbollsspelare, komiker och Sveriges första artist på Billboard-listan.

Den första deltagaren att avslöjas var Liberalernas tidigare partiledaren Jan Björklund, som dansar tillsammans med Cecilia Ehrling Danermark. Penny Parnevik som har setts i realityserien Parneviks presenterades som den andra deltagaren. Hon dansar tillsammans med Jacob Persson. Säsongens enda idrottsstjärna är fotbollsspelaren Anders Svensson och han bildar danspar tillsammans med Maria Zimmerman.

TV4 Nyhetsmorgons egna Dr Mikael Sandström dansade in i Let’s dance som den fjärde deltagaren. Han dansar tillsammans med Malin Watson. Siw Malmkvist var Sveriges första artist på den amerikanska Billboard-listan och i år dansar hon i Let’s dance. Hon presenterades tillsammans med sin danspartner Jonathan Näslund i Malou efter tio.

Influencer Alice Stenlöf gästade Efter fem när hon presenterades som den sjätte deltagaren. Hon dansar tillsammans med Hugo Gustafsson. När den tidigare väderpresentatören Bathina Philipson avslöjades berättade hon att Let’s dance har varit en dröm i många år. Bathina dansar tillsammans med Marc Mariboe Christensen.

Alcazars Andreas Lundstedt bildar tillsammans med dansaren Tobias Bader det första samkönade dansparet i Let’s dance Sverige. Anders Jansson presenterades i Efter fem och berättade hur tävlingsinriktad han och danspartnern Jasmine Takács är. Sångerskan och skådespelaren Sussie Eriksson gästade Nyhetsmorgon och berättade om hur glad hon är över sin danspartner Calle Sterner. Sista deltagaren ut i årets startfält var Mello-vinnaren John Lundvik som dansar tillsammans Linn Hegdal.

Let´s dance har premiär på TV4 och TV4 Play den 20 mars.