Början på sidans innehåll
Nyhetstema

Liberalernas kris

Här hittar du allt om striden inom Liberalerna runt samröret med SD.

Här hittar du allt om striden inom Liberalerna runt samröret med SD.

”Visar att de vill och har förmåga att göra upp i stora frågor”

1 min 32 sek

Det är första gången gör Liberalerna gemensam sak med Sverigedemokraterna i ett politiskt utspel om rättspolitiken. Tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna presenterar de på morgontidningen Dagens Nyheters debattsida, DN Debatt, 20 förslag för att minska brottsligheten.

Liberalerna gör gemensam sak med SD i kriminalpolitiken

1 min 4 sek

Det är första gången gör Liberalerna gemensam sak med Sverigedemokraterna i ett politiskt utspel om rättspolitiken. Tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna presenterar de på Dagens Nyheters debattsida, DN Debatt, 20 förslag för att minska brottsligheten.

Marknadshyrorna: Därför kommer Vänsterpartiet inte fälla regeringen

1 min 33 sek

Under fredagen kom så den i förväg hårt kritiserade utredningen om fri hyressättning för nyproducerade bostäder som är en del av Januariavtalet mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalterna.

Vänsterpartiet har hotat med en misstroendeförklaring om ett förslag om marknadshyror läggs fram i riksdagen.

Marknadshyror: Mycket olika syn på vad fri hyressättning kan innebära

2 min 15 sek

Under fredagen kom så den i förväg hårt kritiserade utredningen om fri hyressättning för nyproducerade bostäder som är en del av Januariavtalet mellan regeringen, centern och liberalerna. Socialdemokraterna tonar ner förslaget medan vänstern är starkt kritiskt till marknadshyror, som partiet kallar det.

Ministern om hyresutredningen: Berör bara nyproduktion

1 min 21 sek

I dag överlämnades den omstridda utredningen om fri hyressättning för nyproduktioner. Justitieminister Morgan Johansson (S) tonar kraftigt ned risken för att dagens hyresgäster kommer att drabbas av höjda hyror av hyresutredningens förslag.