Nyhetstema

Liberalernas kris

Här hittar du allt om striden inom Liberalerna runt samröret med SD.

Här hittar du allt om striden inom Liberalerna runt samröret med SD.

Liberalerna har fått fler nya medlemmar än de tappat

Liberalerna har fått fler nya medlemmar än de tappat efter det omstridda beslutet att verka för en borgerlig regering även om den kräver stöd av SD. I Skåne är de nya medlemmarna dubbelt så många som de avhoppade.

Sabunis besked till partikollegorna: ”Visa tillit”

Det är jag som är partiledare för detta parti. Jag har en liberal kompass och kommer att försvara de liberala kärnvärderna. Nyamko Sabuni (L), partiledare gick segrande ur striden inom sin egen partiledning, men frågan är vad segern är värd då flera liberala partikollegor hoppar av.

Sabunis vädjan om att enas i partiet: ”Lyssna på vad jag säger”

Krispartiet Liberalerna hoppas att en tydligare högerprofil ska rädda kvar dom i riksdagen. Söndagens beslut om ett JA till en regering med stöd hos SD har väckt starka reaktioner.Här kommenterar Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni den stora krisen inom partiet.

Sabuni om att Liberalerna behöver läka: ”Ja vi kommer lyckas”

Det var inte utan interna stridigheter som Liberalerna klubbade igenom sin nya partilinje på söndagen. Tidigare partiledare har hotat med avhopp om partiet tar en SD-sväng. Nu behöver partiet läka, och sittande partiledare Nyamko Sabuni ser att L har goda möjligheter till det.

Marcus om Liberalernas framtid: ”Jag tror Sabunis linje kommer vinna”

Debatten inom Liberalerna har varit hård sedan en splittrad partistyrelse beslutade att man vill ingå i en borgerlig regering efter valet 2022, även om en sådan regering måste samarbeta med Sverigedemokraterna. Imorgon kommer framtiden för partiet att avgöras när partirådet går in i en ödesomröstning gällande om man stöder beslutet eller inte. Läget går bäst att beskriva som spänt och Marcus Oscarsson tar oss igenom hur Liberalernas framtid kan komma att se ut.

Liberalerna i Skåne stödjer Sabunis inställning till SD

Inför omröstningen i partirådet på söndag får nu Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni stöd från partiets viktiga Skåneförbund. Hennes klartecken för att föra budgetsamtal med Sverigedemokraterna stöddes av en överväldigande majoritet i Skåne vid årsmötet i går. Samtidigt har förbundet i Stockholm och kvinnoförbundet sagt nej till att närma sig SD och det är fortfarande oklart om Sabuni får stöd för sin linje.