Början på sidans innehåll

Löfvens avgång

I sitt sommartal meddelade Stefan Löfven att han avgår som statsminister och partiledare för Socialdemokraterna

I sitt sommartal meddelade Stefan Löfven att han avgår som statsminister och partiledare för Socialdemokraterna

Tungt S-distrikt ställer sig bakom Magdalena Andersson

59 sek

Finansminister Magdalena Andersson kom ett stort steg närmare partiledarposten i Socialdemokraterna idag, när det tunga distriktet Skåne meddelade att de förordar henne som efterträdare till Stefan Löfven. Tycker hon har den bredd och kompetens som krävs, säger Niklas Karlsson, ordförande för Skånedistriktet.

Direktrapportering

Stödet växer för Magdalena Andersson: ”Jag skulle säga att det är klart”

1 min 38 sek

SSU och S-distrikten Skåne, Halland och Skaraborg vill att finansminister Magdalena Andersson axlar rollen som ny partiledare för Socialdemokraterna efter Stefan Löfven. Det som återstår nu är att Magdalena Andersson själv ska säga att hon vill, säger Ann Tiberg, politisk kommentator.

Direktrapportering

Tryck i S för kvinnlig partiledare

1 min 2 sek

Även inom Socialdemokraterna på lokal nivå höjs röster för att partiledare Stefan Löfven ska efterträdas av en kvinna.

Direktrapportering

Hon är storfavorit att ta över Socialdemokraterna

9 min 15 sek

Efter Löfvens avgång spekuleras det för fullt om vem som är mest trolig att ta över och leda partiet. Här går vi igenom favoriterna för posten som partiledare och statsminister. Veronica Palm, tidigare riksdagsledamot (S), Daniel Suhonen, Chef på Katalys och S-debattör, och TV4:s politiske kommentator Ulf Kristofferson spekulera om Löfvens efterträdare.

Direktrapportering

Här är favoriterna att ta över efter Löfven

3 min 42 sek

Flera politiker nämns nu i spekulationerna att ta över rollen som Stefan Löfvens ersättare när han avgår i november. Det är särskilt en person som ljuset riktas på, berättar Ann Tiberg, politisk kommentator.

Direktrapportering

Jujutsu, käbbel och ABBA-sång – fem klassiska ögonblick med Löfven

1 min 12 sek

Jujutsugrepp på TV4:s reporter i direktsändning, käbbel med Annie Lööf och ABBA-sång när landslaget firade VM-brons är några ögonblick vi minns från Stefan Löfvens tid som partiledare för Socialdemokraterna och statsminister för Sverige. Löfven avgår i november.

Direktrapportering

Ann Tiberg: De kan efterträda Löfven

2 min 30 sek

TV4s politiska kommentator Ann Tiberg kommenterar beskedet om att Stefan Löfven avgår som socialdemokraternas partiledare och statsminister.

Direktrapportering

Här meddelar Stefan Löfven sin avgång

1 min 21 sek

Under sitt sommartal meddelade statsminister Stefan Löfven att han kommer avgå som partiledare för Socialdemokraterna och be om att bli entledigad från sitt uppdrag som statsminister.

Direktrapportering