Lost

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Lost

Sayid Jarrah

Innan kraschen var Sayid kommunikationsofficer i den irakiska elitstyrkan, det så kallade republikanska gardet. Han deltog i Gulfkriget i början av 1990-talet och har torterat och förhört fångar för den irakiska regimen.

Han hjälpte sin ungdomskärlek Nadia att fly fängelset och rekryterades senare av amerikanska och australienskiska agenter för att inflitrera en terroristcell. Cellen bestod bland annat av hans bästa vän från högskolan. Han lyckades hindra terrorcellens planerade bombattentat men fick också se sin vän ta sitt liv.

Sayid reste senare till Los Angeles för att återförenas med sitt livs kärlek, Nadia.

På Lost-ön lyckas han reparera den trasiga radiosändaren och kan till slut också ta emot signaler med den. Han går bittra strider mot både Locke och Sawyer under tiden på ön – men han skyddade också Locke från Shannon, som han hade en romans med, när hon ville hämnas brodern Boones död.

Sayid tillfångatas av den till synes galna, franska kvinnan Danielle Rousseau som hade varit ensam på ön i 16 år. Han lyckas dock ta sig därifrån, dessutom med hennes kartor över ön.

Han är en av de så kallade "Oceanic six", det vill säga de sex personer som återvänder till civilisationen efter 108 dagar på ön.

Han har efteråt bland annat arbetat som torped för Benjamin Linus.

Det här är Lost

Det här är den sjätte och sista säsongen av Lost, producerad 2010 i 18 avsnitt.

Efter fem nagelbitande säsonger kommer nu de allra sista avsnitten av succéserien Lost. De senaste åren har Lost närmast blivit ett fenomen med sin fängslande och oförutsägbara handling. Världen över har den fortsatt fascinera säsong efter säsong. Den stora frågan är om de strandsatta nu äntligen kommer att kunna frigöra sig från den mystiska ön där de strandsattes i seriens allra första avsnitt.

De överlevande från kraschen med Oceanic flight 815 har tvingats acceptera ett liv i ständig fruktan, förvirring och oro. Ön de har hamnat på döljer många hemligheter. Med tiden har öborna långsamt lyckats avslöja allt fler sanningar och öns mysterier - men också om varandra.

Lost är en av TV4:s genom tiderna mest uppskattade utländska dramaserier. Lost har nominerats till och belönats med ett stort antal utmärkelser, bland annat tv-priserna Emmy, Golden Globe, Writers Guild Award och Television Critics Association Award.

Ronny Svenssons julklappstips

När Nyhetsmorgons filmälskare Ronny Svensson tipsar om julklappar handlar det förstås om hårda paket med innehåll som räcker länge. Här är hans tips!

När Nyhetsmorgons filmälskare Ronny Svensson tipsar om julklappar handlar det förstås om hårda paket med innehåll som räcker länge. Här är hans tips!

4400 (Paramount)

Dramathriller med sci-fi touch om en grupp människor som försvunnit mystiskt från jordens yta för att senare komma tillbaka utan att kunna eller vilja förklara vad de varit med om. De känner sig alienerade från övriga samhället och många flyttar in i ett eget bostadsområde vilket ökar på spänningen ytterligare.

THE MEL BROOKS COLLECTION (Fox)

Innehåller fyra Det Våras för… filmer av mannen som gav oss den ultimata komedin om Hitler! Brooks driver som vanligt med företeelser ur verkliga livet och framförallt från filmens underbara värld. Hans sällan sedda andra film, Det Våras För Svärmor, är boxens absoluta höjdare och han medverkar naturligtvis själv i en roll.

THE SOPRANOS: THE COMPLETE SERIES (WHV)

Värstingboxen i jul med alla avsnitt av den “folkkära” maffiafamiljen skapad av David Chase. Förutom bra skådespeleri så ligger styrkan i serien i det fingertoppskänsliga valet av regissörer. Min personliga favorit är skådespelaren Steve Buscemi som ligger bakom flera avsnitt plus att han gjort kommentarspår där han berättar om hur inspelningen gick till.

HAYAO MIYAZAKI BOX (Pan Vision)

Fyra animerade filmer från Studio Ghibli som passar hela familjen. Miyazaki skapar magiska filmer med mycket vemod där musiken spelar en viktig roll. Fantasifulla historier med barn i fokus som får växa genom att ta ansvar då de hamnar i utsatta lägen. Spirited Away är en mästerligt komponerad historia om Chihiro och hennes familj som hamnar i en mystisk stad på väg till sitt nya hem.
Föräldrarna blir plötsligt förvandlade till grisar och det är bara början på äventyret…

MARX BROTHERS- SILVER COLLECTION

Fem klassiska komedier från det tidiga 30-talet med de fyra anarkistiska bröderna i högform: Cocoanuts, Animal Crackers, Monkey Business, Horse Feathers och Duck Soap. Harpo är den stumme clownen, Chico den pianospelande flickjägaren, Zeppo den vänlige charmknutten och Groucho den mustaschprydde pratkvarnen. Deras sanslösa humor håller än idag och de galna upptågen passar hela familjen. Bland Grouchos mer kända fans hittar vi Woody Allen och rockgruppen Queen!

ÖVRIGA BOXTIPS

Grey’s Anatomy Gift Box- säsong 1-4, Dirty Sexy Money säsong 1, Mission Impossible Säsong 5, Coen Brothers Box, Jekyll Series 1, Hawaii Five-0 Säsong 4, Studio 60 på Sunset Strip- Hela Serien, Trikoloren av Kieslowski, Samurai Cinema Claccics, Six Feet Under- The Complete DVD Collector’s Edition och Disney- Pixar Ultimate Collection.

Ronny Svensson