Det blir både folkkära svenska artister och internationella gäster som gör programledaren Lotta Engberg sällskap på Lisebergs stora scen i sommar. Premiärprogrammet har tema Välkommen Sverige! och bjuder in hela svenska folket, från norr till söder.

- Åh vad jag har längtat efter sommaren, musiken och publiken. Nu är det äntligen dags för premiär och sicket artistgäng vi har samlat, säger Lotta Engberg som i sommar kommer att gästas av några av Sveriges populäraste artister.

Lasse Berghagen, Charlotte Perrelli, Sven-Bertil Taube, Sanna Nielsen, Salem Al-Fakir, Thorleifs, Kikki Danielsson, Niklas Strömstedt, Christer Sjögren, Ola Svensson, Jessica Andersson, Sarah Dawn Finer, Agnes, Sonja Aldén, Sven-Erik Magnusson, Shirley Clamp, Paul Potts, Lasse Holm, Agnes, Scotts, Molly Sandén, Siw Malmqvist, Arja Saijonmaa, Sandra Dahlberg och Bobbysocks med flera dyker upp för att bjuda på skönsång och varje vecka har allsången ett tema.

Tittarna bjuds på musik och uppträdanden med teman som Taube, Schlager, Fruntimmersveckan, Liseberghagen, 70-tal, Vinnare och Dansband. Dessutom kan publiken på plats och hemma hänga med på ett bingospel med levande bingobrickor.

Tillsammans med kapellmästare Curt-Eric Holmquist har Lotta Engberg gjort allsången till ett populärt inslag i Lisebergs sommarprogram sedan 2004. Nu är det dags att låta hela svenska folket vara med när TV4 direktsänder programmet.

Premiärprogrammet av Lotta på Liseberg sänds den 22 juni klockan 20.00 i TV4.