Vad är Now United?
Now United är en internationell popgrupp bestående av 14 olika sångare och dansare från 14 olika länder. Popgruppen startades 2018 och gör ett av sina första framträdanden på Lotta på Lisebergs scen under premiären sommaren 2018.
Gruppen startades av engelska musikproducenten Simon Fuller – samma person som startade tv-programmet American Idol och Spice Girls.

Vad är unikt med Now United?
Gruppen består av 14 olika sångare och dansare från 14 olika länder. En unik detalj med den nya popgruppen är att fansen har daglig tillgång till gruppens vardagsliv och musikaliska utveckling genom sociala medier. Gruppen beskriver sig som ”En ny typ av musikgrupp som drivs av sociala mediers mångfald och anda och ständigt förändras – som sina fans”.
Gruppen jobbar för närvarande med erkända koreograferna WilldaBeast och Kyle Hanagami och spelar in sin kommande musik med Grammy-vinnande producenten och sångförfattaren Redone.

Vilken låt ska de framföra på Lotta på Liseberg?
Gruppen ska framföra låten ”Summer In The City” vilket är en ny version av den klassiska svenska sommarhiten ”Sommaren i city”. Den nya versionen är producerad av svenska musikproducenten Redone. Lyssna på låten genom att klicka på bilden nedan.

Lotta på Liseberg har säsongspremiär 25 juni 20:00 i TV4.