Anna-Karin Hellborg fick en kort resa i Love Island Sverige. I torsdagens avsnitt av kärleksserien avslöjar hon för de andra i villan att hon 11 dagar innan inspelningen började träffade en kille. Hon trodde inte att det skulle kännas som ett hinder för deltagandet, men under dagarna i villan har hon insett att hon inte är öppen för att ta emot kärlek från någon annan. 

Hon lämnar därför Love Island Sverige under tårar i avsnittet. 

Beskedet kommer efter att Musse Nihad börjat få upp ögonen för Anna-Karin. Något som fick henne att inse att hennes deltagande inte var rättvist.

- Det känns väldigt dubbelt just nu. Jag är ledsen över att det blev så här, men det fanns inget alternativ. Känslomässigt var jag inte närvarande i villan och det kändes orättvist mot andra som söker kärleken och mot de som visade intresse, säger Anna-Karin. 

Hon lämnar nu plats för nya kärlekssugna singlar att ta plats i villan. 

- Nu hoppas jag att kärleken väntar på mig med öppna armar utanför villan, säger Anna-Karin. 

Lotta Edvardsson, exekutiv producent:
-  Love Island älskar kärlek, och vi hoppas att Anna-Karin funnit honom med stort H. Det är tråkigt, men helt naturligt att hennes äventyr måste sluta här. Nu ser vi fram emot att låta nya kärlekssugna bombnedslag kliva in i Love Island-villan med siktet inställt på att träffa den stora kärleken.

Kärleksäventyret fortsätter nu, varje dag 19.00 på TV4 Play.