Love Island Sverige går som tåget på TV4 Play. Och tittarna är engagerade. Tiotusentals bidrar med sin röst i Love Island-appen, där de får möjlighet till allt ifrån att skydda sina favoritpar till att bestämma vem som ska gå på dejt med vem. 

Engagemanget märks också kring speakerrösten, som sätter tonen för hela programmet. Och mannen bakom den är Gustav Karlsson, 24. 

- Det är väldigt roligt att tittarna är så engagerade, och jag hade ställt in mig på att det skulle bli mycket reaktioner då jag tar mycket plats i programmet. Jag såg fram mot det, helt enkelt, säger Gustav Karlsson. 

TA CHANSEN: Vill DU flyga till kärleksäventyret?

Och åsikterna är, som alltid när något engagerar, delade. Kärleken segrar, precis som i programmet, men även de som har en något mindre positiv inställning till rösten som leder tittarna genom kärleksäventyret, har börjat svänga. 

- Alla reaktioner är härliga, det värsta hade ju varit om ingen brydde sig eller jag inte märktes alls. Det hade varit ett misslyckande. Nu skapar jag känslor och jag är säker på att de som inte älskar mig än kommer att lära sig att göra det. Jag ska nöta in mig i deras hjärtan, sju dagar i veckan, säger Gustav Karlsson. 

Gustav har bland annat hyllats av tv- och Youtube-profilen Kristina "Keyyo" Petrushina

- Han är störtrolig och exakt den kommentator man vill ha i riktiga livet, säger hon. 

Bianca Ingrosso har också hyllat speakern tillsammans med Alice Stenlöf i sin podcast

Gustav Karlsson har en bakgrund som sportkommentator och har även gjort flera uppmärksammade imitationer på Youtube som fått stor spridning.

Lotta Andersson, exekutiv producent: 

- Speakern i Love Island är en av de saker som gör programmet så unikt. Det är tack vare den som programmet får sitt helt egna gung och Gustav har en oerhört central roll i programmet. Jag var överlycklig när han tackade ja till uppdraget och efter att ha spelat in och sänt ett antal avsnitt så är jag om möjligt ännu gladare, säger hon och fortsätter:

- Jag tycker att det han gör sitter som en smäck! Hans röst är perfekt, och kombinationen i hans rutin från att kommentera sport sammansatt med att han dessutom är väldigt rolig är svårslagen. I den enorma framgång som Love Island är internationellt har speakern blivit en riktig snackis och det är så kul att vi redan säsong ett ser att Gustav väcker starka känslor och att hans röst och det han gör engagerar våra tittare. Som sagt, Love Island handlar om känslor och så länge dom väcks gör vi läxan. 

KOM IKAPP: Vill du också reagera på Gustavs röst - kolla alla avsnitt här innan du är helt efter.