I fredagens avsnitt av Love Island Sverige, som sänds direkt från Korfu, får tittarna se hur en storm drar in över den grekiska ön. Åskovädret i kombination med kraftiga regnskurar och hårda vindar gör att inspelningen under kvällen bryts, och deltagarna evakueras från den planerade utomhusfesten till källaren i villan. 

- Love Island-villan ligger på en klippa precis vid havet och är därför extra utsatt för hårt väder, men säkerheten är hög och första prioritet, säger Lotta Edvardsson, exekutiv producent. 

Samtidigt har hela ön drabbats av ett strömavbrott, som enligt lokala uppgifter ska pågå fram till eftermiddagen under fredagen. I villan leder detta till begränsade möjligheter, men produktionens tekniker har en lösning för att säkra att inspelningen ska kunna fortgå. 

- Våra tekniker har förberett och säkrat huset. Generatorer finns på plats och gör att produktionsområdet ska fungera utan problem även när elen slås ut. Eftersom vi spelar in och sänder direkt från Grekland har vi inte råd att pausa inspelningen, mer än vid absoluta krissituationer, säger Lotta Edvardsson. 

Väderprognosen för kommande dagar på Korfu fortsätter också att pendla. Under fredagen väntas ytterligare regn. Och i början på nästa vecka väntar på nytt hårda vindar och åskoväder dra in över ön. Detta i kombination med nya strömavbrott. 

- Vi följer utvecklingen hela tiden, och har skapat alla förutsättningar för att säkra inspelningen, säger Lotta Edvardsson.