Love Island är programmet som tagit världen med storm. Efter sin framfart i Storbritannien, där hela landet engagerat sig i kärleksserien, landade programmet i Sverige och TV4 under 2018 och kallades då bland annat för den hetaste realityserien just nu av svenska magasinet QX. 
Och samtidigt som de svenska tittarna fick upp ögonen för världssuccén har även Tyskland, Australien, Finland, Norge, Belgien, Holland, Ungern och inte minst USA upptäckt världssuccén. 

Inför premiären på amerikanska CBS den 9 juli har hyllningarna vällt in. Den anrika amerikanska tidsskriften Time skrev redan i fjol att Love Island var den definierande tv-serien under året och kallar programmet ett "kulturellt fenomen". 
Recensenten Naina Bajekal beskriver vidare hur hon från att ha varit en "hjärtlös cyniker" funnit sig själv med ett "hål i mitt hjärta som bara Love Island kan fylla" samtidigt som hon berättar om en vän som "älskar Love Island för att han älskar kärlek". 

Jakten på äkta kärlek har även hyllats i andra recensioner, samtidigt som det faktum att serien produceras och sänds samtidigt - direkt från villan, gör att publiken får vara med om ett ofiltrerat kärleksäventyr som de själva kan påverka genom att rösta via den tillhörande appen. 

New York Times beskriver hur Love Island vid en "första anblick är ännu ett romantiskt tv-program" men att det utvecklats till ett fenomen som skapar diskussioner "från puben till Parlamentet". Samtidigt nämner tidningen att programmet faktiskt fungerar, med giftermål och Love Island-bebisar som ett resultat. 

Ansedda modemagasinet Vanity Fair går än längre och skriver om "den galna dragkraften i Storbritanniens bästa realityexport". Tidningens recensent Yohana Desta skriver: 
"Love Island är reality-tv när det är som sötast, en virvelvind av socker och sirap som lägger sig på tungan, fastnar i magen och limmar fast dig vid tv:n i över 50 avsnitt". 
Hon förutspår att USA nu kommer att bli besatta av serien, och skriver vidare: 
"Det är utomordentligt beroendeframkallande. Titta, och du fastnar snart för varje liten händelse som rör om i villan. När kära par får lämna villan för en sällsynt, romantisk och överraskande filmisk dejt känner du ett pirr i magen. En form av omvänt Stockholmssyndrom börjar infinna sig."

Vanity Fair skriver vidare att en nyckel bakom framgången kan vara att tittarna kan välja att följa serien hur de vill, "som en smaskig skärmsläckare, som inte kräver så mycket uppmärksamhet - eller en saftig såpopera som kräver ditt fulla engagemang. Eller så behandlar man det som ett antropologiskt experiment..."

Love Island Sverige är tillbaka med sin andra säsong efter fjolårets framgång, med start i augusti. Ansökningen till programmet är öppen nu och under hela sändningsperioden, för att ge alla chansen att hitta den stora kärleken. HÄR söker du. 

LÄS MER: Love Island-deltagarna blir miljonärer.