Love Island Sverige är tillbaka den 19 augusti på TV4 Play. Precis som fjolårets säsong är mannen bakom Love Island-rösten Gustav ”Gurra” Karlsson, 25.

Gurra splittrade fansen under succésäsongen 2018, med sina humoristiska kommentarer direkt från Grekland. Nu riskerar han dock att missa premiären, då han tappat rösten.

- Jag vaknade med ett rossel helt enkelt. Jag är inte sjuk utan det har bara satt sig i halsen, vilket ju är fruktansvärt med mitt jobb”, skriver han i ett sms till Love Island-redaktionen.

Gustav är redan på plats nere på Korfu, men tvingas nu vara tyst så länge som möjligt för att inte anstränga rösten i onödan inför premiären. Samtidigt får han medicinera och stöd av sjukvårdspersonal på plats.

- Det är inte så mycket att göra, utan det handlar om att dricka varmt – stänga av luftkonditioneringen och hålla sig från att prata. Det sistnämnda är det svåraste för mig skulle jag säga, skriver han.

David Lillemägi, exekutiv producent säger:

- Att en speaker inte har någon röst är såklart en katastrof. Men vi har goda förhoppningar om att hans röst återvänder lagom till premiär. Mer kan vi inte göra i nuläget då vår inspelning till skillnad mot alla andra liknande program sker samtidigt som sändningen direkt från Grekland. Vi hanterar alla situationer i realtid.