Love Island Sverige är inne på sin sista sändningsvecka av sex. Och inför finalen på lördag, 19.00, är trycket rekordstort.
- Love Island Sverige har blivit den framgångssaga som vi hoppades på när den här resan startade. Det är extra glädjande att ett program i dokusåpagenren lyckats ta för sig när incitamentet är kärlek och känslor och inte spel och taktik. Att programmet är här och nu, inte förinspelat och sänt i efterhand, är jag övertygad om har spelat en avgörande roll i det enorma tryck som vi också märkt av i våra sociala medier, säger Lotta Andersson, exekutiv producent.

Mest sedda programmet
Förutom att programmet är det mest sedda på TV4 Play har tillväxten i sociala medier nämligen varit rekordstor. Det nya världsunika formatet når miljontals på Instagram  varje vecka, tiotusentals interagerar med Love Island-appen som toppat App Store i Sverige och på YouTube har klipp från programmet redan nu slagit fjolårets mest sedda svenska tv-klipp med råge (Källa: YouTube). Love Island är där störst i Sverige, med 30 000 000 visningar på ett enda klipp.

- Love Island Sverige är smått unikt i sin tillväxt och den nivå som uppnåtts. Att bygga ett following och en fan base från noll är alltid en utmaning, och att ligga på denna toppnivå i räckvidd och konvertering till titt är ett fantastiskt betyg för innehållet och alla som jobbar med att föra ut det, säger David Lillemägi, exekutiv producent.

Love Island Sverige strömmar dagligen ca 5 miljoner visningsminuter i TV4:s streamingtjänster TV4 Play och C More. 70% av tittarna är mellan 15-34 år och närmare 100 000 tittare har laddat ner Love Island-appen för att kunna delta i programmets interaktiva moment och omröstningar.
Och, det kanske viktigaste av allt - kärleken spirar i villan inför finalen.

- Våra deltagare har gjort en livsomvälvande resa – vissa av dem har upplevt kärlek för första gången i sitt liv och tittarna har älskat att följa deras kärlekshistorier. Det ska bli oerhört spännande att se hur tittarna röstar inför den stora finalen där det ultimata kärleksparet koras, säger Lotta Andersson.

Finalen av Love Island Sverige sänds på lördag 19:00 i TV4 Play och Sjuan.

Källor: YouTube och MMS