Love Island är ett internationellt tv-format, som rönt stora framgångar inte minst i ursprungslandet Storbritannien. Därifrån har serien sålts vidare världen över, och gjorde succépremiär i Sverige under 2018. Samtidigt kommer ständigt nya rekord från Storbritannien, där deltagarna blir miljonärer och ansökningarna är fler än till de ansedda universiteten Oxford och Cambridge. 

SÖK TILL LOVE ISLAND SVERIGE. 

Analytiker på Frontier Economics har räknat ut att Love Island-deltagarna i Storbritannien som tar sig genom finalen förväntas tjäna 2,3 miljoner pund över de närmaste fem åren. Det motsvarar cirka 25 miljoner kronor. Detta bortser då från vinstsumman på 50 000 pund, som i Sverige är 500 000 kronor, och handlar istället om den uppmärksamhet deltagarna drar till sig under programmet och som sedan leder till ett stort följarantal i sociala medier, bland mycket annat.

- Jag gick från ett jobb jag studerat i åtta år för att få, till detta. Nu har jag tjänat min årslön på en månad, säger deltagaren Rosie Williams från brittiska Love Island enligt brittiska OK. 

LÄS MER: Victoria och Jacob möter världspressen

Analytikerna från Frontier drog även slutsatsen att deltagandet ger dig långt mycket mer pengar än om du tar en examen från elituniversiteten Oxford eller Cambridge. En examen där väntas ge dig en förhöjd inkomst med 815 000 pund under livet, och motsvarande siffra för en deltagare som klarar sig halvvägs i serien är 1 miljon pund enligt analytikerna, skriver brittiska Metro. 

I Storbritannien sökte över 85 000 personer till kärleksserien, vilket också det jämförs med de 37 000 som sökte till de båda universiteten samma år. Dock är oddsen därmed också sämre att du kommer med i Love Island, som endast antog 38 deltagare i Storbritannien senaste säsongen.

Förutom att återvända till Sverige 2019 kommer Love Island även att sändas i USA under året, samtidigt som länder som Tyskland, Finland, Australien, Danmark och Norge redan köpt succén. 

FAKTA: LOVE ISLAND
- Sändes första gången 2005 och 2006 i Storbritannien, med kändisar som deltagare. Återvände 2015 i ny version med okända deltagare. 
- Den fjärde säsongen i Storbritannien slog alla rekord, med över 4 miljoner tittare. Ett rekord som tidigare innehades av OS 2012. Snittet för de 49 avsnitten låg på 3,96 miljoner tittare. 
- Programmet är unikt i sin genre, genom att det sänds samtidigt som det produceras och till skillnad mot alla andra program i genren inte klipps och sänds en lång tid efter inspelning. Detta medför också att tittarna får en unik möjlighet att vara med och påverka vad som sker i villan, och med deltagarna, via en app.
- 2018 vann programmet även en BAFTA, Storbritanniens stora tv-pris, för bästa reality.
- Efter Tyskland och Australien sände TV4 den första svenska versionen av programmet 2018. En andra säsong sänds på TV4 Play under sensommaren 2019. 

VILL DU VARA MED I LOVE ISLAND? SÖK HÄR.