Malin Stenbäck ledde succésäsongen då Love Island kom till Sverige under 2018. Och även under årets pågående säsong, som är inne på sin första sändningsvecka direkt från Grekland, har den folkkära programledaren guidat tittarna i kärleksserien. 
Men, Malin väntar samtidigt sitt första barn tillsammans med kärleken Petter och en krisplan har funnits redo. 
- Jag har allt jag behöver på plats och kommer självklart inte att ta några risker. Det finns såklart en plan för hur allt ska lösa sig, har Malin Stenbäck tidigare sagt. 

Och under fredagen sätts den planen i verket, då programledaren lämnar Grekland, och Love Island Sverige. 
- Av olika anledningar åker jag hem lite tidigare än planerat. Men allt är bra både med mig och bebis, säger Malin Stenbäck. 

Lotta Edvardsson, exekutiv producent, säger: 
- Tidsmässigt var inte detta planerat, men vi är superglada över att Malin guidat Love Island-tittarna så här långt och nu skickar vi all kärlek till henne och Petter och deras lilla bebis som är på väg. Som jag tidigare sagt så har vi en oerhört spännande plan för hur allt ska lösa sig och nu kommer helt enkelt den överraskning som vi lovat våra tittare lite tidigare än vad som först var planerat – och man älskar ju överraskningar, säger Lotta Edvardsson, exekutiv producent. 

Malin Stenbäck kommer nu att fortsätta följa kärleksäventyret, som sänds varje dag 19.00 på TV4 Play, hemifrån. 
- Vilken kanonstart på säsongen! Känns otroligt kul att få vara en del av det här modiga, kärleksfulla och roliga programmet. Nu kommer jag följa deltagarna noggrant hemifrån och hoppas på massor av kärlek i slutändan, säger Malin Stenbäck.