Tidigare har inspelningen av Love Island Sverige tvingats avbrytas på grund av oväder. Deltagarna evakuerades då och fick ta plats i villans källare mitt under en pågående fest. 
Sedan dess har vädret varit stabilt - tills nu. Med bara dagar kvar till den stora finalen har ett nytt oväder dragit in över den grekiska ön med kraftigt åskoväder, regn och hårda vindar. Samtidigt är de närmaste dagarna kritiska, då tittarna ska rösta fram de par de vill se i finalen - och slutligen det par som koras till vinnare. 

Flera attacker och omröstningar är därför hotade om vädret fortsätter. 

- Vi har fått ställa in aktiviteter och kasta om i inspelningsplanen rejält. Eftersom vi sänder direkt från Grekland med en dags fördröjning har vi inte råd att invänta vädret utan får helt enkelt anpassa oss så gott det går, säger David Lillemägi, exekutiv producent. 

Hur påverkar det tittaromröstningen?

Tittarna ska få samma makt oavsett väder. Omröstningarna står fast, men exakt hur vi ska kunna redovisa dem beror på vädret och produktionen jobbar febrilt med alternativa lösningar. Det kan till exempel vara så att vi måste lämna villan, och då måste vi ha någonstans att ta vägen helt enkelt. Men tittarna ska kora det ultimata kärleksparet i slutändan, storm eller inte. Samtidigt finns precis som tidigare alla säkerhetsrutiner på plats, och det är högsta prioritet. 

Allt du behöver veta om Love Island-finalen