Ny säsong 2019!

Senaste från Love Island Sverige

0:10
Spela
Love Island Sverige - Säsong 2 Teaser

Love Island Sverige - Säsong 2 Teaser

Den 19 augusti drar äntligen säsong 2 igång, här är den första teasern.

Den 19 augusti drar äntligen säsong 2 igång, här är den första teasern.

Love Island hyllas världen över - tar över USA

Love Island Sverige kallades den hetaste realityn i Sverige. Men även världen över hyllas programmet, inte minst inför att kärleksserien ska ta över USA....

Love Island Sverige kallades den hetaste realityn i Sverige.
Men även världen över hyllas programmet, inte minst inför att kärleksserien ska ta över USA.
"Det är en semester för ögat, börja packa", skriver bland annat ansedda modemagasinet Vanity Fair.

Love Island är programmet som tagit världen med storm. Efter sin framfart i Storbritannien, där hela landet engagerat sig i kärleksserien, landade programmet i Sverige och TV4 under 2018 och kallades då bland annat för den hetaste realityserien just nu av svenska magasinet QX. 
Och samtidigt som de svenska tittarna fick upp ögonen för världssuccén har även Tyskland, Australien, Finland, Norge, Belgien, Holland, Ungern och inte minst USA upptäckt världssuccén. 

Inför premiären på amerikanska CBS den 9 juli har hyllningarna vällt in. Den anrika amerikanska tidsskriften Time skrev redan i fjol att Love Island var den definierande tv-serien under året och kallar programmet ett "kulturellt fenomen". 
Recensenten Naina Bajekal beskriver vidare hur hon från att ha varit en "hjärtlös cyniker" funnit sig själv med ett "hål i mitt hjärta som bara Love Island kan fylla" samtidigt som hon berättar om en vän som "älskar Love Island för att han älskar kärlek". 

Jakten på äkta kärlek har även hyllats i andra recensioner, samtidigt som det faktum att serien produceras och sänds samtidigt - direkt från villan, gör att publiken får vara med om ett ofiltrerat kärleksäventyr som de själva kan påverka genom att rösta via den tillhörande appen. 

New York Times beskriver hur Love Island vid en "första anblick är ännu ett romantiskt tv-program" men att det utvecklats till ett fenomen som skapar diskussioner "från puben till Parlamentet". Samtidigt nämner tidningen att programmet faktiskt fungerar, med giftermål och Love Island-bebisar som ett resultat. 

Ansedda modemagasinet Vanity Fair går än längre och skriver om "den galna dragkraften i Storbritanniens bästa realityexport". Tidningens recensent Yohana Desta skriver: 
"Love Island är reality-tv när det är som sötast, en virvelvind av socker och sirap som lägger sig på tungan, fastnar i magen och limmar fast dig vid tv:n i över 50 avsnitt". 
Hon förutspår att USA nu kommer att bli besatta av serien, och skriver vidare: 
"Det är utomordentligt beroendeframkallande. Titta, och du fastnar snart för varje liten händelse som rör om i villan. När kära par får lämna villan för en sällsynt, romantisk och överraskande filmisk dejt känner du ett pirr i magen. En form av omvänt Stockholmssyndrom börjar infinna sig."

Vanity Fair skriver vidare att en nyckel bakom framgången kan vara att tittarna kan välja att följa serien hur de vill, "som en smaskig skärmsläckare, som inte kräver så mycket uppmärksamhet - eller en saftig såpopera som kräver ditt fulla engagemang. Eller så behandlar man det som ett antropologiskt experiment..."

Love Island Sverige är tillbaka med sin andra säsong efter fjolårets framgång, med start i augusti. Ansökningen till programmet är öppen nu och under hela sändningsperioden, för att ge alla chansen att hitta den stora kärleken. HÄR söker du. 

LÄS MER: Love Island-deltagarna blir miljonärer. 

Vem ska bli Love Island-deltagare?

Love Island Sverige närmar sig med stormsteg. Nu kan du vara med och hjälpa en lycklig deltagare in i världens hetaste kärleksserie.

Love Island Sverige närmar sig med stormsteg.
Nu kan du vara med och hjälpa en lycklig deltagare in i världens hetaste kärleksserie.

Sommaren är på intåg. Och med den också Love Island Sverige. Succéserien återvänder under sensommaren, men sedan länge är ansökningen öppen för alla som söker efter den stora kärleken i världens hetaste kärleksserie.

SÖK TILL LOVE ISLAND SVERIGE HÄR. 

Även om du inte är sugen på att uppleva ditt livs kärleksäventyr kan du såklart även i år vara med och påverka Love Island Sverige - som tittare genom Love Island-appen. Där kommer du få chans att rösta på ditt favoritpar under säsongen som sänds direkt från den grekiska ön Korfu. 
Och redan nu kan du tycka till kring vem som ska få gå in i lyxvillan. I samarbete med Nyheter 24 kan du nu välja en deltagare som ska få chansen att hitta kärleken i programmet. 

HÄR RÖSTAR DU. 

Agnes och Niklas kärleksavslöjande: Aldrig varit så här kär

De fann varandra i Love Island Sverige. Och efter uppbrottet kommer Agnes von Corswant och Niklas Lennström nu med ett nytt kärleksavslöjande. - För en...

De fann varandra i Love Island Sverige.
Och efter uppbrottet kommer Agnes von Corswant och Niklas Lennström nu med ett nytt kärleksavslöjande.
- För en vecka sedan frågade han om jag ville bli hans flickvän, säger en överlycklig Agnes.

Agnes von Corswant, 20, från Gotland och Niklas Lennström, 20, från Borlänge fann varandra i världens hetaste kärleksserie, Love Island Sverige 2018. 
Och efter en tid ifrån varandra, som Agnes tidigare berättat om här, så ger paret nu ett nytt glädjande besked till Love Island-fansen. 
De har hittat tillbaka till varandra och är nu tillsammans, avslöjar Agnes på sin Instagram

Visa det här inlägget på Instagram

Sen första gången jag såg honom har han förstört mig för alla framtida män. Dom är chanslösa mot honom. Han, som är min pojkvän. Min min min❤️ @niklaslennstrom

Ett inlägg delat av Agnes von Corswant (@agnesvoncorswant) 12 Apr 2019 kl. 2:17 PDT

Niklas berättar om kärleken för Love Island-redaktionen:
- Allt känns så bra med Agnes och efter att ha träffats några månader nu efter en kort paus efter Love Island är känslorna tio gånger starkare än de var i villan. Jag gjorde misstaget att släppa min drömtjej en gång och det kommer inte att hända igen, säger Niklas.

Agnes beskriver för Love Island-redaktionen hur hon inte riktigt kunnat släppa tankarna på Niklas. 
- Efter programmet blev jag så himla ledsen när han inte ville träffas mer, men jag respekterade hans val och gick vidare. Men jag kunde inte börja dejta någon ny, och kunde inte släppa honom helt. Har alltid blivit varm när jag tänkt på honom, men känt att jag varit tacksam för tiden vi fick och att jag fick känna den kärleken som jag inte trodde fanns, säger hon. 
Efter några månader började de båda dock snapa, chatta och ringa till varandra igen. 
- Till slut bestämde vi oss för att ses en helt och så blev det. Det exploderade inom oss båda. Vi sågs igen, och igen och för en vecka sedan frågade han om jag ville bli hans flickvän och det ville jag. Vi behövde nog pausa efter allt som hände efter programmet, säger Agnes. 

Och nu spirar alltså kärleken. 
- Vi är mer kära än någonsin. Det känns helt rätt. Jag är säker på att jag vill vara med honom och han känner samma sak för mig. Han är verkligen min drömprins och det har varit värt väntan. Nu finns bara resten av våra liv kvar och den tiden vill jag tillbringa med honom, säger Agnes. 

Är det din tur att hitta den stora kärleken? Det är ännu inte för sent att söka till världens hetaste kärleksserie! Klicka HÄR!

Love Island-vinnarna blir miljonärer

Succéprogrammet Love Island kommer tillbaka till Sverige 2019. Samtidigt fortsätter programmet att nå nya höjder världen över, med deltagare som blir...

Succéprogrammet Love Island kommer tillbaka till Sverige 2019.
Samtidigt fortsätter programmet att nå nya höjder världen över, med deltagare som blir miljonärer.
Därför är Love Island världens hetaste kärleksserie.

Love Island är ett internationellt tv-format, som rönt stora framgångar inte minst i ursprungslandet Storbritannien. Därifrån har serien sålts vidare världen över, och gjorde succépremiär i Sverige under 2018. Samtidigt kommer ständigt nya rekord från Storbritannien, där deltagarna blir miljonärer och ansökningarna är fler än till de ansedda universiteten Oxford och Cambridge. 

SÖK TILL LOVE ISLAND SVERIGE. 

Analytiker på Frontier Economics har räknat ut att Love Island-deltagarna i Storbritannien som tar sig genom finalen förväntas tjäna 2,3 miljoner pund över de närmaste fem åren. Det motsvarar cirka 25 miljoner kronor. Detta bortser då från vinstsumman på 50 000 pund, som i Sverige är 500 000 kronor, och handlar istället om den uppmärksamhet deltagarna drar till sig under programmet och som sedan leder till ett stort följarantal i sociala medier, bland mycket annat.

- Jag gick från ett jobb jag studerat i åtta år för att få, till detta. Nu har jag tjänat min årslön på en månad, säger deltagaren Rosie Williams från brittiska Love Island enligt brittiska OK. 

LÄS MER: Victoria och Jacob möter världspressen

Analytikerna från Frontier drog även slutsatsen att deltagandet ger dig långt mycket mer pengar än om du tar en examen från elituniversiteten Oxford eller Cambridge. En examen där väntas ge dig en förhöjd inkomst med 815 000 pund under livet, och motsvarande siffra för en deltagare som klarar sig halvvägs i serien är 1 miljon pund enligt analytikerna, skriver brittiska Metro. 

I Storbritannien sökte över 85 000 personer till kärleksserien, vilket också det jämförs med de 37 000 som sökte till de båda universiteten samma år. Dock är oddsen därmed också sämre att du kommer med i Love Island, som endast antog 38 deltagare i Storbritannien senaste säsongen.

Förutom att återvända till Sverige 2019 kommer Love Island även att sändas i USA under året, samtidigt som länder som Tyskland, Finland, Australien, Danmark och Norge redan köpt succén. 

FAKTA: LOVE ISLAND
- Sändes första gången 2005 och 2006 i Storbritannien, med kändisar som deltagare. Återvände 2015 i ny version med okända deltagare. 
- Den fjärde säsongen i Storbritannien slog alla rekord, med över 4 miljoner tittare. Ett rekord som tidigare innehades av OS 2012. Snittet för de 49 avsnitten låg på 3,96 miljoner tittare. 
- Programmet är unikt i sin genre, genom att det sänds samtidigt som det produceras och till skillnad mot alla andra program i genren inte klipps och sänds en lång tid efter inspelning. Detta medför också att tittarna får en unik möjlighet att vara med och påverka vad som sker i villan, och med deltagarna, via en app.
- 2018 vann programmet även en BAFTA, Storbritanniens stora tv-pris, för bästa reality.
- Efter Tyskland och Australien sände TV4 den första svenska versionen av programmet 2018. En andra säsong sänds på TV4 Play under sensommaren 2019. 

VILL DU VARA MED I LOVE ISLAND? SÖK HÄR. 

 

0:20
Spela
Säsong 2 Teaser

Säsong 2 Teaser

Love Island Sverige kommer tillbaka 2019! Nu letar vi efter nya deltagare som är sugna på 2019 års största äventyr! Läs mer på www.loveisland.se

Love Island Sverige kommer tillbaka 2019! Nu letar vi efter nya deltagare som är sugna på 2019 års största äventyr! Läs mer på www.loveisland.se

Love Island kommer tillbaka! Här söker du!

Nu är det äntligen klart, succén Love Island Sverige kommer tillbaka för en ny säsong under 2019!

Nu är det äntligen klart, succén Love Island Sverige kommer tillbaka för en ny säsong under 2019!

Love Island Sverige kommer tillbaka. Nu letar vi efter nya deltagare som vill vara med om sitt livs äventyr och förhoppningsvis hitta den stora kärleken. Är det du eller någon du känner?

Vi är på jakt efter tjejer och killar i åldrarna 18 – 35 som vill lämna vardagen här hemma och uppleva ett fantastiskt äventyr i ett soligt paradis.

Klicka här för att komma till ansökningssidan.

Den andra säsongen av den unika kärleksserien som gjorde succé under premiärsäsongen kommer till TV4 Play under sensommaren 2019.
- Första säsongen av Love Island Sverige var en enorm succé och vi ser fram emot att än en gång få bjuda våra tittare på ett interaktivt och underhållande program med kärleken i fokus, säger Lotta Edvardsson, exekutiv producent.

Love Island Sverige hade premiär i augusti 2018 och blev genast en succé. Det internationella jätteformatet drog rekordtitt på TV4 Play och engagemanget var stort när tittarna fick vara med och styra kärleken i villan på den grekiska ön Korfu i realtid.
Nu är det klart att en andra säsong kommer under sommaren 2019.
- Vi ser verkligen fram emot att ge Love Island-fansen en ny säsong. Jakten på kärlek och inte minst tittarnas möjlighet att vara med och styra denna jakt står i fokus än mer för 2019, säger David Lillemägi, exekutiv producent.

Alla som söker efter den rätta kan nu få möjligheten att sätta sig på flyget till en lyxvilla i solen där dejter, roliga tävlingar och starka känslor väntar.
- Att vi nu kan erbjuda unga personer deras livs äventyr samtidigt som de får chansen att träffa den stora kärleken känns svinkul. Målet 2019 är såklart att hitta personer där möjligheten för att stor kärlek och passion ska uppstå och nu längtar vi efter att få kicka igång castingprocessen, säger Lotta Edvardsson.

Klicka här för att komma till ansökningssidan.

Karin och Victor avslöjar sin kärleksstatus efter Love Island

”Attraktionslagen fucking deluxe” slog till. Men nu berättar Karin och Victor om sin kärleksstatus en tid efter Love Island Sverige-äventyret. - Det finns...

”Attraktionslagen fucking deluxe” slog till.
Men nu berättar Karin och Victor om sin kärleksstatus en tid efter Love Island Sverige-äventyret.
- Det finns inga hard feelings, säger Karin Weinacht.

Karin Weinacht, 24, från Hudiksvall och Victor Leo Hemby, 24, från London klickade snabbt i Love Island-villan.

Och kärleken höll genom hela programserien. Nu berättar paret dock att de valt att gå vidare som vänner efter att de träffats i Malmö under en helg nyligen.

- Jag var där i fyra dagar. Det blev ett wake up call, för mig. Alla pusselbitar satt inte där som i villan och i söndags tog jag ett beslut och ville lämna det som kompisar. Det kändes inte likadant som i villan. Vi är kompisar idag, och jag mår faktiskt bra just nu och önskar honom all lycka, säger Karin Weinacht i ett klipp som du kan se ovan.

Victor Leo Hemby säger i en videohälsning  till Love Island-fansen från Malmö där han hälsar på vänner och familj:
- Vi har fått prata ut och känner att det är bäst om vi är vänner framöver. Hon är en toppentjej.

0:38
Spela
Victors kärleksbesked efter Love Island-äventyret

Victors kärleksbesked efter Love Island-äventyret

Karin Weinacht, 24, från Hudiksvall och Victor Leo Hemby, 24, från London klickade snabbt i Love Island-villan. Nu har paret kommit hem och Viktor berättar om deras kärleksstatus i en videohälsning.

Karin Weinacht, 24, från Hudiksvall och Victor Leo Hemby, 24, från London klickade snabbt i Love Island-villan. Nu har paret kommit hem och Viktor berättar om deras kärleksstatus i en videohälsning.

Agnes kärleksbesked med Niklas: "Inte velat berätta..."

Agnes och Niklas fann varandra i Love Island Sverige. Men nu ger Agnes ett kärleksbesked till alla fans. - Jag har varit väldigt ledsen, säger hon i en...

Agnes och Niklas fann varandra i Love Island Sverige.
Men nu ger Agnes ett kärleksbesked till alla fans.
- Jag har varit väldigt ledsen, säger hon i en öppenhjärtig video.

Agnes von Corswant, 20, från Visby och Niklas Lennström, 20, från Borlänge hade ett spirande förhållande i Love Island Sverige. Och deras kärlek tog dem ända till finalveckan med tittarnas röster. 
Även efter programmets slut har kärleksparet fortsatt att ses, och de åkte bland annat direkt hem till Niklas i Borlänge efter hemkomst från den grekiska ön Korfu. 

Sedan dess har dock många fans spekulerat kring deras förhållande, och i en video på sin Instagram som du kan se här ovan, ger Agnes nu ett nytt kärleksbesked till fansen. 

- Jag har inte velat berätta på ett tag. Delvis för att jag själv behövt smält och bearbeta vad som hänt, och jag har varit väldigt ledsen. För en vecka sedan åkte jag tillbaka till Borlänge och träffade Niklas som berättade för mig att han tappat känslor för mig och inte ser en framtid med mig. Det blir svårt med distansen och så vidare, säger Agnes i den öppenhjärtiga videon. 

Paret har dock fortsatt kontakt med varandra säger hon i videon. 

- Jag uppskattar att han var ärlig mot mig väldigt mycket. Men det är jättetråkigt, jag tyckte om honom jättemycket. Vi har fortfarande kontakt och är vänner. Allting kommer gå bra och jag ska bara fokusera på att gå vidare, säger Agnes von Corswant

Agnes berättar vidare att hon inom kort ska hälsa på andra deltagare från succén Love Island Sverige. Bland annat planerar hon att träffa Marcus Johansson och Johan Lundin

Visa fler