Början på sidans innehåll

Så ser prostitutionen ut i Sverige: ”Kunskap om sexköp borde ges i polisutbildningen”

9 min 46 sek

En stor del av dagens prostitution sker genom sexköpssajter, ofta kallade eskortsajter, på nätet. Jämställdhetsmyndigheten talar om en kommersialisering där sidorna alltmer börjar likna vanlig e-handel. Besökaren kan klicka i allt från nationalitet och ålder till vikt, längd, hårfärg, bröst- och skostorlek. På vissa sajter publiceras även omdömen från tidigare köpare, som ska ge en hint om kvinnan är ”värd” att boka. Nya siffror från jämställdhetsmyndigheten visar att sexköpssajter i Sveriger ökar kraftigt. Kunskap om prostitution borde finnas med i polisutbildningen, menar poliserna Elin Sjögren och Linnea Horgby.

Kvinnojourernas riksförbund: ”Ofattbart att det får falla igenom på det här sättet”

2 min 7 sek

Både ROKS och Unizon, två riksorganisationer för kvinnojourer i Sverige är starkt kritiska efter att P1-programmet Kaliber avslöjat att Skatteverkets förmedlingsuppdrag för brev och paket till personer med skyddade personuppgifter inte är säkert och att det lätt går att hitta adressen till våldsutsatta kvinnor som lever med skyddad adress. Ett allvarligt problem som måste åtgärdas menar de båda organisationerna.

Frida Boisen öppnar upp sig om familjehemligheten som satt djupa spår

2 min 39 sek

Författaren och journalisten Frida Boisen är aktuell med sin nya bok "Du är inte längre min dotter" där hon berättar vad det var som ledde fram till sin mammas självmord och om sin egen barndom då hon blev förnekad av sin pappa och också tvingades uppleva våldsamheter, missbruk och övergrepp.

Emma mördades av pojkvännen – nu kritiserar polisen sig själv

2 min 7 sek

Polisen riktar nu kritik mot sitt eget agerande efter att 33-åriga Emma Tikka slogs ihjäl av sin pojkvän i Göteborg för tre år sedan. Anmälan om misshandel blev liggande över sommaren och FEL övervakningsfilm begärdes in vilket gjorde att mannen inte greps. Några veckor senare mördade han Emma. Och vi vill varna för starka bilder i inslaget.