Mia på Grötö

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Mia på Grötö

4:33
Spela
Solsidanfavoriter: Anna & Alex

Mia Skäringer: "Jag sitter här och blir kåt!"

Här har vi samlat oemotståndliga guldkorn med Mia Skäringer.

Här har vi samlat oemotståndliga guldkorn med Mia Skäringer.

De bästa citaten av Mia Skäringers karaktärer från Solsidan och Ack Värmland:

Mia Skäringer som Tabita från Mia på Grötö:

Mia Skäringer i Hellenius hörna: "Den ena sexscenen efter den andra"

Sånglektion med Carola i Mia på Grötö:

Se fler klipp med Mia Skäringer HÄR

3:05
Spela
Michael Nyqvist berättar för Mia Skäringer om sin nya bok

Michael Nyqvist berättar för Mia Skäringer om sin nya bok

Skådespelaren Michael Nyqvist besöker på Mia på Grötö och berättar om sin nya bok. I den beskriver han bland annat hur uppväxten på ett barnhem påverkar honom fortfarande i vuxen ålder.

Skådespelaren Michael Nyqvist besöker på Mia på Grötö och berättar om sin nya bok. I den beskriver han bland annat hur uppväxten på ett barnhem påverkar honom fortfarande i vuxen ålder.

Om Mia på Grötö - säsong 2

Följ med Mia Skäringer till hennes sommarhus på Grötö i Göteborgs skärgård, dit hon bjuder gamla vänner och nya bekanta. I säsong 2 möter vi bland andra Peter...

Följ med Mia Skäringer till hennes sommarhus på Grötö i Göteborgs skärgård, dit hon bjuder gamla vänner och nya bekanta. I säsong 2 möter vi bland andra Peter Settman, Erik Hamrén och Helena Bergström.

En kort båtresa från Hisingen i Göteborg ligger den idylliska ön Grötö. På ön, i ett sommarhus, samlar Mia Skäringer både gamla kompisar och helt nya bekantskaper. Tillsammans med gästerna äter hon en bit mat och samtalen rör sig om allt mellan himmel och jord. Aktiviteter varvas med funderingar i sann Skäringer-anda. Dessutom dyker Mias rollfigur Tabita upp.

Under våren kommer Mia bland andra att gästas av Peter Settman i sällskap av Erik Hamrén och Lisa Nilsson, Carola Häggkvist med Krister Henriksson, Björn Starrin och Johan Östling, Josef Fares i sällskap med Mikael Nykvist och Helena Bergström samt Lasse Åberg med Renée Nyberg och Per Andersson.

Kort om Mia Skäringer

Mia Skäringer har medverkat i flera tv- och radioprogram tillsammans med Klara Zimmergren och deras program Mia och Klara belönades med tv-priset Kristallen för bästa humorprogram 2008 och 2009.

Mia har också skrivit krönikor och boken Dyngkåt och hur helig som helst. Sedan 2010 spelar hon huvudrollen som Anna Svensson i Solsidan, en av TV4:s mest framgångsrika komediserier.

Mia på Grötö från 2014 sänds i åtta delar.

Premiären av Mia på Grötö lockade miljonpublik

Premiärsäsongen i TV4 fortsätter att leverera fina tittarsiffror. Nästan 1,2 miljoner tittare ville se Mia Skäringer agera värdinna för Peter Jöback, Anders...

Premiärsäsongen i TV4 fortsätter att leverera fina tittarsiffror. Nästan 1,2 miljoner tittare ville se Mia Skäringer agera värdinna för Peter Jöback, Anders Bagge och Tilde de Paula i det första avsnittet av Mia på Grötö.

- En fantastisk start för en fantastisk Mia Skäringer! Hon visar i programmet att hon inte bara är en av Sveriges bästa komiker utan att hon också kan leda samtal på ett naturligt och avväpnande sätt. Hennes genuina nyfikenhet, humor och empati sätter en härlig prägel på hela programmet, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Premiären av Mia på Grötö lockade hela 1 180 000 tittare att ta plats framför tv:n, enligt preliminära siffror från MMS. Programmet hade en rating på 12,7 procent och en tittartidsandel på 35,8 procent i TV4-Gruppens huvudmålgrupp 12-59 år. Bland kvinnor (25-59 år) gick programmet ännu bättre, och där hade det en tittartidsandel på 39,2 procent.

I Mia på Grötö samlas Mia Skäringer och hennes gäster kring middagsbordet och allt från fotbollsmatcher till makrillsfiske. Humor, allvar och analyser kring livets med- och motgångar varvas med funderingar i sann Skäringer-anda. Programmet sänds i åtta delar, och i gårdagens premiär var det Peter Jöback, Anders Bagge och Tilde de Paula som hälsade på Mia.

Sveriges mästerkock fortsätter att locka storpublik. 1 200 000 tittare såg säsongens fjärde avsnitt. Ratingen i målgruppen 12-59 år låg på 12,1 procent, och tittartidsandelen på 35,0 procent.

Källa: MMS. Tittarsiffran avser målgruppen 3+. Andel och rating TV4:s huvudmålgrupp, alla 12-59 år, om inget annat anges.

Amanda Ooms, Anja Pärson och Henrik Dorsin hälsar på hos Mia på Grötö

Mia Skäringer tar under våren emot gamla kompisar och nya vänner på skärgårdsön Grötö. Det blir aktiviteter och samtal om allt mellan himmel och jord. Allt...

Mia Skäringer tar under våren emot gamla kompisar och nya vänner på skärgårdsön Grötö. Det blir aktiviteter och samtal om allt mellan himmel och jord. Allt varvat med Mias egna funderingar. I premiärprogrammet gästar Anders Bagge, Peter Jöback och Tilde de Paula.

Nu på onsdag är det premiär för Mia Skäringers helt egna program, Mia på Grötö. Under åtta veckor samlas Mia och hennes gäster kring både middagsbordet och allt från fotbollsmatcher till makrillsfiske. Det blir humor, allvar och analyser kring livets med- och motgångar, allt varvat med funderingar i sann Skäringer-anda.

I första avnittet hämtar Mia upp Tilde de Paula Eby och Peter Jöback med sin flakmoppe, medan Anders Bagge ansluter i egen båt. Det blir samtal kring barnlöshet och hur man egentligen ska kunna känna att man duger. Och så är Tabitha tillbaka och ger sin syn på saken.

Vinjettmusiken är producerad av Anders Bagge och sjungs av Mia Skäringer och Peter Jöback.

Följande personer gästar Mia på Grötö:

Första avsnittet, 16/1:
Anders Bagge
Peter Jöback
Tilde de Paula Eby

Andra avsnittet, 23/1:

Anja Pärson
Mark Levengood
Gustaf Hammarsten

Tredje avsnittet, 30/1:

Kattis Ahlström
Tina Nordström
Amanda Ooms

Fjärde avsnittet, 13/2:

Alex Schulman
Jonas Gardell
Maria Lundqvist

Femte avsnittet, 20/2:

Danny Saucedo
Rikard Wolff
Mia Törnblom

Sjätte avsnittet, 27/2:

Henrik Dorsin
Felix Herngren
Malin Cederbladh

Sjunde avsnittet, 6/3:

Camilla Thulin
Johan Rabeus
Peter Apelgren
Anna Mannheimer

Åttonde avsnittet, 13/3:

Petra Mede
David Hellenius
Niklas Strömstedt