Miss Marple

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Miss Marple

Miss Marple: Mördande seans

En seans på ett ensligt hotell får en dödlig utgång när ägaren hittas mördad.

En seans på ett ensligt hotell får en dödlig utgång när ägaren hittas mördad.

Säsongsavslutning. Del 8 av 8. På grund av ett oväder blir en grupp människor tvungna att stanna kvar på ett hotell i Exhamptons och för att roa sig ställer de till med en seans. En seans som får en dödlig utgång när ägaren till huset hittas mördad. Eftersom polisen inte kan ta sig till platsen på grund av ovädret blir det miss Marple som måste försöka lösa mysteriet och hitta mördaren.

På hotellet Three Crowns i Exhampton kämpar gästerna om husrum för natten, på grund av att alla tåg från den lilla staden är inställda. Den kände politikern Clive Trevelyan, tillika ägare av Sittaford House där Miss Marple tillbringar natten, utsätts för mordförsök och spås under en seans bli mördad samma kväll.

Alla tåg från Exhampton är inställda och gästerna kämpar om att få husrum på hotellet i staden. Politikern Clive Trevelyan, tillika ägare av Sittaford House där Miss Marple tillbringar natten, utsätts för ett mordförsök.

Som en följd av att syskonbarnet Raymond fastnat i Frankrike tvingas Miss Marple stanna kvar i stan. Marple bor på Sittaford House där hon träffar Clive Trevelyan, ägaren som väntas bli landets näste premiärminister. Inte långt efter det att Trevelyans plötsliga död förutspåtts hittas han död på sitt rum.

Att hotellet är insnöat gör att den lokala polisen inte kan ta sig dit - därför tar Trevelyans bäste vän Enderby kommandot över mordutredningen. Miss Marple och Emily, den mordanklagade Jim Pearsons fästmö, tar sig tillsammans med journalisten Charles an fallet för att försöka rentvå Jim och finna den de tror är den egentliga mördaren.

Intrigen tätnar och medan karaktärerna lär känna varandra närmare kompliceras utredningen ytterligare. Miss Marple fortsätter att söka svaret på mordgåtan och kanske kan hon finna en lösning när hon följer sitt spår att forska i mr Clive Trevelyans förflutna.

I avsnittet medverkar bland andra Timothy Dalton och Mel Smith .

Sista delen av 8 fristående avsnitt.

Min sommartablå: Ronny Svensson

Sommartid betyder brittiska deckare och sport i de flesta tv-apparater. Så även i Ronny Svenssons, för Nyhetsmorgons filmrecensent håller hårt på...

Sommartid betyder brittiska deckare och sport i de flesta tv-apparater. Så även i Ronny Svenssons, för Nyhetsmorgons filmrecensent håller hårt på sommartraditionerna i rutan.

- Jag går inte på klyschan om att ligga i hängmattan och läsa deckare på sommaren, däremot ser jag alltid de brittiska deckarserierna på tv. Poirot, Miss Marple och Morden i Midsomer till exempel.

Är inte det också en klyscha? Eller varför ser vi deckare just på sommaren?
- Varför har vi Grevinnan och betjänten på nyår? Eller Kalle anka på julafton? Eller Ivanhoe på nyårsdagen? Det har blivit en tradition helt enkelt. Svensken är ett vanedjur, var sak har sin plats och tid. Skridskorna i kylskåpet och allt det där.

- Jag tror det varit så sedan Morden i Midsomer började. Det är inte alltid så jävla bra, men det är trevligt ändå. Men den där lilla orten borde vara tömd på folk vid det här laget eftersom alla dör…

Vad ser du mer på sommaren?
-
Friidrottsgalorna, Grand prix. Man måste kunna njuta av annat än film och musik, och då blir det sport. I svettig undertröja, men utan ölburk i näven. Det är härligt att titta på dem som är vältränade när man själv är fet och hjärtsjuk. Jag kan aldrig få nog av att sen den vackra Isinbajeva hoppa stav…

Något annat?
- Ja, jag missar aldrig Lelle Modigs direktare i Nyhetsmorgon, det är fantastisk tv!