Att sommaren är här betyder att det äntligen dags för Mitt kök Sverigeresan att bege sig ut i landet igen. Den gastronomiska resan börjar i slutet av juni och pågår under fem veckor. Under den tiden får tittarna njuta av inspirerande matlagningstips varje onsdag till lördag i Nyhetsmorgon.

I år är det Maria Forsblom som leder resan där stjärnkocksteamet Lisa Lemke och Tommy Myllymäki turas om att laga mat och dryckesexperten Jens Dolk bjuder på sina bästa tips. De besöker utvalda smultronställen på varje ort och de lokala och närodlade råvarorna förvandlas till recept som passar lika bra att laga var än i Sverige man befinner sig.

På varje ort slår dessutom Jens, Tommy, Lisa och deras team upp portarna till den mobila matbaren. Där tillagar de varje torsdag-lördag en spännande meny. Dessutom fortsätter i år Sverigeresan Mitt kök, tillsammans med Visit Sweden, ut i världen med ett första stopp i London i höst.

Här är Sverigeresans turnéstopp:

 v. 26, 27-30 juni: Stockholm, Blasieholmen i samband med ÅF Offshore Race.

v. 27, 3-6 juli: Östersund, Badhusparken.

 v. 28, 10-13 juli: Göteborg, Bältesspännarparken.

v. 29, 17-20 juli: Falkenberg, Skrea strand.

v. 30, 24-27 juli: Helsingborg, Henry Dunkers plats.