Mat- och vinkännaren Jens Dolk och tvåan i världens största kocktävling Bocuse D´Or, Tommy Myllimäki, beger sig i slutet av juni ut på sin nya gastronomiska resa runt landet. Under resan smakar och lyfter de fram olika regioners specialiteter, traktens bästa råvaror och livsmedel. Tittarna får varje onsdag till lördag i Nyhetsmorgon matlagningstips som passar i sommarvärmen. Dessutom möter Jens och Tommy passionerade matproducenter och andra matprofiler som kan bidra till att bjuda på traktens bästa smakupplevelser.

MITT KÖK - SVERIGERESAN FINNS HÄR I SOMMAR
Vecka 26 onsdag-lördag (27-30 juni) - Stockholm, Blasieholmen (nedanför Nationalmuseum)
Vecka 27 onsdag-lördag (4-7 juli) - Gotland, Visby, Paviljongsplan
Vecka 28 onsdag-lördag (11-14 juli) - Norrbotten, Piteå, Västra Kajen
Vecka 29 onsdag-lördag (18-21 juli) - Västernorrland, Härnösand, Mellanholmen
Vecka 30 onsdag-lördag (25-28 juli) - Jämtland, Östersund, Ås
Vecka 31 onsdag-lördag (1-4 augusti) - Helsingborg, Gröningen
Vecka 32 onsdag-lördag (8-11 augusti) - Jussi Björlings plats vid GöteborgsOperan
(samt med inslag från: onsdag 8/8: Öckerö - Hönö Klåva, torsdag 9/8: Gunnebo Slott, fredag 10/8: Bar Himmel – Götaplatsen)


- Det känns härligt att vi följer upp förra årets succé och ger oss ut på vägarna igen. Tittarna får en smakbit av hela Sverige och vi får chansen att möta våra tittare ute i verkligheten, säger Lotta Folcker, chef för Nyhetsmorgon.

Mitt köks Sverigeresa är också ett kringresande matevent. På varje ort slår Jens och Tommy upp portarna till det mobila restaurangkök som de reser landet runt med tillsammans med sitt team. Här tillagar de varje onsdag-lördag en festmåltid över öppen eld, baserad på regionens bästa råvaror. Det blir också seminarier där lokala matfrågor diskuteras, och varje lördag hålls en matmarknad där det blir underhållning, scenprogram och lunchservering i Jens och Tommys regi.

Mitt köks Sverigeresa startar i Stockholm i samband med ÅF Offshore Race och fortsätter sedan till Visby under Almedalsveckan. Turnén fortsätter sedan till Piteå, stannar till vid Härnösands stadsfestival och Storsjöyran i Östersund, och gör sedan ett besök i Helsingborg innan den avslutas i Göteborg i samband med Way out west-festivalen.