Sverigeresan älskar premiärer. En produkt som vi är särskilt stolta över att servera är Brännlands Iscider gjord på äpplen. Under våra sju veckor kommer närmare 1 000 personer få möjlighet att smaka det som Brännlands Cider själva kallar – begynnelsen på en nordisk vintradition.

Bröderna Andreas och Thomas Sundgren startade sitt företag 2010 med ambitionen att producera ekologisk, tillsatsfri cider, inspirerad från andra ciderproducerade länder – men på svenska äpplen, med norrländsk kyla. Iscidern är deras första, snart lanserade, produkt. Ett sött dessertvin gjort på frysta äpplen, på samma sätt som frysta druvor blir icewine. Äpplena skördas och pressas när den första vinterkylan slår till. Ur tankarna rinner ett par månader senare:

– Något som liknar tjock motorolja, men som smakar nektar. Vi transformerar norrlandskylan till sydländsk sötma och värme, förklarar Andreas Sundgren och fortsätter:

– Resultatet blir ett icewine på äpplen, där naturlig kyla är ett inslag i produktionen. Vi vill skapa ett vin med distinkta särdrag från olika svenska äppel-terroirer. En svensk is-cider med internationellt rykte.

Befinner du dig i Östersundstrakten har du på lördag ny möjlighet att njuta de ädla dropparna. Vi serverar iscidern till alla våra lunchgäster.

Välkomna.